Ερώτηση για την αυξανόμενη παραβατικότητα στην πλατεία Πάρκου της Λαμίας | 5.6.2018

Δελτίο Τύπου

 

Λαμία, 5 Ιουνίου 2018

 

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κατέθεσε την υπ’ αρίθμ. 6428/04.06.2018 Ερώτηση στη Βουλή, σχετικά με την αυξανόμενη παραβατικότητα στην πλατεία Πάρκου της Λαμίας.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

 

Ερώτηση

προς το Υπουργείο Εσωτερικών

 

Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018

 

 

Θέμα: Αυξανόμενη Παραβατικότητα στην Πλατεία Πάρκου της Λαμίας

 

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ιδιαίτερη παραβατικότητα σε μία από τις κεντρικές πλατείες της πόλης της Λαμίας, την πλατεία Πάρκου.

Το φαινόμενο αυτό παρουσιάζει αυξητικές και διευρυνόμενες διαστάσεις. Η κατάσταση πλέον φαίνεται πως είναι εκτός ελέγχου.

Η άλλοτε τουριστική πλατεία της πόλης έχει μετατραπεί σε πεδίο δράσης συγκεκριμένων ατόμων και ομάδων, με αποτέλεσμα τα κρούσματα παραβατικότητας να είναι καθημερινά, ενώ τοξικομανείς και κάτοχοι απαγορευμένων ουσιών φαίνεται πως έχουν επιλέξει την εν λόγω πλατεία ως «στέκι» τους.

Φτάσαμε στο σημείο μαθητές, κάτοικοι και απλοί διερχόμενοι πολίτες να φοβούνται πλέον ακόμη και να διασχίσουν την πλατεία!

Δυστυχώς οι φιλότιμες προσπάθειες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας δεν φαίνεται να επαρκούν.

Επιχειρηματίες, εργαζόμενοι και δραστηριοποιούμενοι πέριξ και πλησίον της πλατείας Πάρκου, απογοητευμένοι, ζητούν άμεσες παρεμβάσεις, δημοσιοποιώντας σχετικές επιστολές και υπογραφές.

Κατόπιν των ανωτέρω,

 

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

ο κ. Υπουργός

 

1ον. Υπάρχει σχεδιασμός του Υπουργείου για αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου σε κεντρική πλατεία της Λαμίας;

2ον. Εμμένει το Υπουργείο στη θέση πως θα εξετάσει μελλοντικά την αναγκαιότητα ίδρυσης Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας στη Λαμία, παρά τη σαφή δέσμευσή του για ίδρυση μόλις πριν ένα χρόνο;

 

 

Ο Βουλευτής

 

Χρήστος Σταϊκούρας

 

2018.6.5 ΔΤ – Ερώτηση – Παραβατικότητα Πλ. Πάρκου Λαμίας

Ερώτηση

Απάντηση κ. Τόσκα

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube