Κοινή δήλωση σχετικά με τη διακοπή των εργασιών κατασκευής της Σήραγγας Καλλιδρόμου στο Ν. Φθιώτιδας

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Ν.Δ., Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, και ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών της Ν.Δ., Βουλευτής Κοζάνης, κ. Μ. Παπαδόπουλος, έκαναν την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την σχετικά με τη διακοπή των εργασιών κατασκευής της Σήραγγας Καλλιδρόμου στο Ν. Φθιώτιδας:

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε σχεδιάσει, δημοπρατήσει και ξεκινήσει να υλοποιεί μεγάλα δημόσια έργα.

Η εικόνα, όμως, τους τελευταίους 16 μήνες, είναι εντελώς διαφορετική.

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αδρανεί και οι εργασίες υλοποίησης των έργων καθυστερούν.

Καθυστερήσεις που αγγίζουν, στις περισσότερες περιπτώσεις, τα όρια της εγκατάλειψης.

Χαρακτηριστική περίπτωση, σε ό,τι αφορά στα έργα της ΕΡΓΟΣΕ, αποτελεί η Σήραγγα του Καλλιδρόμου, στην οποία έχουν διακοπεί οι εργασίες, λόγω αδυναμίας τακτοποίησης του Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και της συνακόλουθης Συμπληρωματικής Σύμβασης.

Διακοπή των εργασιών, που θα οδηγήσει στην επαναδημοπράτηση του έργου, η οποία πέραν της χρονικής καθυστέρησης (τουλάχιστον 2,5 – 3 ετών), θα επιφέρει και σημαντική αύξηση του κόστους (νέα σύμβαση, νέες τιμές, νέα εργοτάξια κ.λπ.).

Διακοπή των εργασιών που έχει, ήδη, οδηγήσει σε απώλεια πάνω από 200 θέσεων εργασίας, σε «διαρροή» των εγκεκριμένων κοινοτικών κονδυλίων και σε σημαντική διακινδύνευση αναφορικά με την εξασφάλιση νέων πόρων.

Η Κυβέρνηση οφείλει, επιτέλους, να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και όχι, αμέτοχη, να τα παρακολουθεί».

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube