Κιβωτός του Κόσμου: Παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών στον Alpha | 21.11.2022

Παρέμβαση στο «Happy Day» στην τηλεόραση του Alpha έκανε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προκειμένου να προχωρήσει σε διευκρινίσεις για τα όσα είχε πει νωρίτερα η Σταματίνα Τσιμτσιλή για την «Κιβωτό του Κόσμου».

 

 

Το Υπουργείο Οικονομικών δεν καλύπτει τις πάγιες ανάγκες

«Θέλω να διευκρινίσω κάτι σε σχέση με αυτό που με πληροφόρησαν ότι αναφέρατε σχετικά με τη σύνδεση της χρηματοδότησης του Υπουργείου με τα παιδιά. H Κιβωτός του Κόσμου είναι εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός ειδικής μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού. Διαχρονικά οι πάγιες ανάγκες του καλύπτονται από τη συνεισφορά ιδιωτών με τη συμβολή της πολιτείας, υπουργείων, περιφερειών και δήμων. Το Υπουργείο Οικονομικών δεν καλύπτει πάγιες ανάγκες τέτοιων οργανισμών.

Εξαιτίας της πανδημίας θελήσαμε να ενισχύσουμε οικονομικά

Τι κάναμε όμως εμείς; Ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών επιλέξαμε με κοινωνική ευαισθησία εξαιτίας και της πανδημίας του κορονοϊού να ενισχύσουμε οικονομικά για πρώτη φορά επιπλέον τέτοιους οργανισμούς, όπως η Κιβωτός του Κόσμου» ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ενίσχυση για την αποπληρωμή εκτάκτων δαπανών

«Πρόκειται για επιπρόσθετη εφάπαξ ενίσχυση με τελικούς αποδέκτες τα παιδιά. Έγινε ένα αίτημα από την Κιβωτό του Κόσμου, ύψους 50.000 ευρώ στις 26 Αυγούστου. Πώς να πληρωθεί; Να πληρωθεί μέσα από τον ειδικό λογαριασμό δωρεών προς αποπληρωμή εκτάκτων δαπανών για την πανδημία, με στόχο τη δημιουργία 8 αναρρωτηρίων στις δομές όλα της Ελλάδας.

Ανακαλέσαμε για πρώτη φορά επιπρόσθετη χρηματοδότηση

Αποφασίσαμε τον Σεπτέμβριο να δοθεί αυτό, όμως με δεδομένες τις πρόσφατες εξελίξεις, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημόσιους πόρους και με συνέπεια απέναντι τους πολίτες, να ανακαλέσουμε για πρώτη φορά επιπρόσθετη χρηματοδότηση μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση» συμπλήρωσε στη συνέχεια o Χρήστος Σταϊκούρας.

Να ξεκαθαρίσει τα πράγματα

«Προς τιμήν του που βγήκε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Μακάρι αν είναι να συζητηθούν τόσο σοβαρά πράγματα, να ληφθούν σοβαρές άμεσες αποφάσεις, ώστε να μην μείνει ακυβέρνητο κανένα τέτοιο πλοίο γιατί στο πλοίο επιβαίνουν αθώες ψυχούλες» σχολίασε η Σταματίνα Τσιμτσιλή μετά το τέλος της παρέμβασης του Υπουργού .

 

parapolitika.gr

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube