Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η 8η Μαρτίου εορτάζεται ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και αποτελεί ημέρα μνήμης των αγώνων των γυναικών για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους στην πολιτική, οικονομική, κοινωνική και οικογενειακή ζωή. Αποτελεί, επίσης, ημέρα τιμής για την πολυσήμαντη προσφορά της γυναίκας, σε όλα τα επίπεδα της ζωής και της κοινωνίας. Ημέρα τιμής στην Ελληνίδα γυναίκα και μητέρα, η οποία αποτελεί διαχρονικά το κύτταρο και την ψυχή της οικογένειας.

Είναι γεγονός, ότι η σύγχρονη γυναίκα καλείται να ανταποκριθεί σε πολλαπλούς και δύσκολους ρόλους. Η πολυπλευρικότητα των ρόλων της επιβάλλει και καθιστά απαραίτητη τη συμπαράσταση της Πολιτείας, κυρίως σε θεσμικό επίπεδο. Παρά τις σημαντικές κατακτήσεις που έχουν σημειωθεί στον τομέα της ισότητας των δύο φύλων, δε θα πρέπει, ωστόσο, να δημιουργείται εφησυχασμός. Ιδιαίτερα, σήμερα, εν μέσω βαθειάς οικονομικής ύφεσης και δυσμενών οικονομικών καταστάσεων που βιώνει η χώρα μας, τίθεται πιο επιτακτική από ποτέ, η θέσπιση ενός πλαισίου το οποίο θα προστατεύει και θα ενισχύει τη θέση της γυναίκας-μητέρας στην κοινωνία. Πλαίσιο, το οποίο θα διασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή των δύο φύλων στην απασχόληση, θα προάγει τη συμμετοχή των γυναικών στην παραγωγική διαδικασία και θα διευκολύνει την εναρμόνιση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή. Όπως, άλλωστε καταμαρτυρούν και πρόσφατα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, η ανεργία στις γυναίκες τον Νοέμβριο του 2010 εκτινάχθηκε στο 17%, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από αυτό των ανδρών. Ποσοστό το οποίο καταδεικνύει ότι όσον αφορά τις γυναίκες δεν υπάρχει επαρκές δίχτυ κοινωνικής προστασίας.

Για τη Νέα Δημοκρατία, η ανάδειξη πολιτικών προστασίας της Ελληνίδας γυναίκας και μητέρας και η ανάληψη δράσεων για την ενδυνάμωση της θέσης της, αποτελούν θεμελιώδεις άξονες της πολιτικής της διαδρομής και κατεύθυνσης.

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube