Ο Χρ. Σταϊκούρας στην Παρουσίαση Βιβλίου Δ. Νάτσιου “Τα ψηλά βουνά” | 11.11.2018

Στην εκδήλωση με αφορμή την παρουσίαση του νέου βιβλίου, του εκλεκτού φιλολόγου, διακεκριμένου συμπολίτη μας Δ. Νάτσιου με τίτλο: «ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΩΝ (1918-2018)» παραβρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας.

”Βιβλίο που άφησε το στίγμα του στην ιστορία του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.
Βιβλίο που συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής, με δεκάδες εκδόσεις μέχρι σήμερα.
Βιβλίο που υποστηρίχθηκε, αλλά και πολεμήθηκε, ως Αναγνωστικό Δημοτικού Σχολείου, γραμμένο, τότε, στη δημοτική γλώσσα.
Όλα αυτά κάνουν «ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ», βιβλίο ξεχωριστό.
Και για αυτούς τους λόγους, θεωρώ, ότι παρακινήθηκε ο κ. Νάτσιος να προχωρήσει στην εκπόνηση του τιμητικού αυτού αφιερώματος.

Και μόνο το γεγονός ότι εφέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την πρώτη δημοσίευση και κυκλοφορία του, μας κάνει να αντιληφθούμε την αξία του ως πολύτιμο εκπαιδευτικό εργαλείο.
Εργαλείο που εξακολουθεί, ακόμη και σήμερα, ως λογοτεχνικό κείμενο, να κερδίζει τους αναγνώστες όλων των ηλικιών, με τη φρεσκάδα και την παιδική του αθωότητα.

Θέλω συνεπώς να συγχαρώ τον κ. Νάτσιο, για δύο λόγους.
1ον, για την αξιόλογη πρωτοβουλία, τροφοδοτούμενη από την αγάπη και το μεράκι του για την έρευνα, τη μελέτη ιστορικών πηγών και την ανάδειξη αρχειακού υλικού, προκειμένου να προσφέρει ένα ακόμη αξιόλογο πόνημα, τόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα όσο και στο αναγνωστικό κοινό.
Και 2ον, για τη διαχρονική του παρουσία στα εκπαιδευτικά, πνευματικά και λογοτεχνικά δρώμενα της πόλης μας.
Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι το παρόν πόνημα να βρει την ανταπόκριση που προσδοκά ο συγγραφέας του και να διαβαστεί από πολλούς, όσο γίνεται περισσότερους.”

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube