Ο Πρόεδρος του Eurogroup για την Ελλάδα και τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών (video)

«Εδώ πρέπει να αναγνωρίσω τη δουλειά του Υπουργού Οικονομικών σας, του Χρήστου Σταϊκούρα. Το έργο που παράγει.

Είναι ένα εξαιρετικά πολύτιμο και σημαντικό μέλος της Ευρωομάδας. Όταν μιλά για την ελληνική οικονομία, όταν μιλά για τις απόψεις του, για την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας, τον ακούμε όλοι με προσοχή.

Δύο πράγματα έχει κάνει εντός της Ευρωομάδας εκ μέρους της Κυβέρνησης και του λαού σας.

Το πρώτο είναι ότι πάντα εξηγεί την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας. Τις αλλαγές που επέρχονται. Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο. Γνωρίζω πως υπάρχουν δυσκολίες για τους θεατές σας, αλλά είναι οι αλλαγές οι οποίες π.χ. αναγνωρίστηκαν από τη δυνατότητα των οικονομικών αγορών να δανείσουν χρήματα στην ελληνική οικονομία με πολύ χαμηλό επιτόκιο.

Αυτό στο οποίο επέμεινε ο Χρήστος είναι πως, ενώ εστίασε στην πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και πρωτοστάτησε σε αυτή, έχει επίσης τονίσει τους κινδύνους τους οποίους η Ελλάδα αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν. Μίλησε από πλευράς συνοχής και οικονομικής προοπτικής. Εξαιτίας του και εξαιτίας μερικών άλλων κυβερνήσεων, μπορέσαμε να έχουμε τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Αυτό παρείχε το πλαίσιο και την πρωτοβουλία, ώστε να αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση να εκχωρήσει κονδύλια άνω των 300 δισ. ευρώ για να στηρίξει χώρες όπως η Ελλάδα στην ανάκαμψή τους από τον Covid-19.

Θέλω πραγματικά να αναγνωρίσω τη δική του συνεισφορά στη συζήτηση που κάνουμε αυτή τη στιγμή οι δυο μας».

 

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής της ΕΡΤ ”Συμβαίνει στην Ευρώπη”, κατά τη διάρκεια της οποίας τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος του Eurogroup κ. Paschal Donohoe:

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube