Ο Υπουργός Οικονομικών απαντά στην Ολομέλεια της Βουλής (video) | 15.11.2021

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, διαβεβαιώνοντας παράλληλα, ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει με συγκεκριμένα μέτρα επιχειρήσεις και νοικοκυριά, μέσα από μία υπεύθυνη και ρεαλιστική δημοσιονομική πολιτική.

 

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνη, που επεσήμανε ότι «χρέη, ανατιμήσεις και μειωμένοι τζίροι απειλούν την αγορά και οδηγούν σε ασφυξία τα ελληνικά νοικοκυριά εν μέσω πανδημίας», ο κ. Σταϊκούρας αντέτεινε ότι η κυβέρνηση κινείται σε τέσσερεις άξονες για την αντιμετώπιση της κρίσης που είναι:

– μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών

– μέτρα ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας
– μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην ενέργεια

– ρυθμίσεις για διευκόλυνση των δανειοδοτήσεων.

«Η πραγματικότητα επιβεβαιώνει την προοπτική της ελληνικής οικονομίας. Η Ελλάδα έχει την τρίτη υψηλότερη θέση ανάκαμψης για το 2021, εμφανίζεται με σταθερά υψηλούς διατηρήσιμους οικονομικούς δείκτες και το υψηλότερο ποσοστό επενδύσεων και εξαγωγών, ενώ ο δείκτης συρρίκνωσης της ανεργίας συνεχίζεται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας και συμπλήρωσε: «Αυτό οφείλεται στο έγκαιρο πακέτο μέτρων στήριξης που δώσαμε. Είμαστε η τέταρτη χώρα σε διεθνές επίπεδο και τρίτη πανευρωπαϊκά, για το πακέτο στήριξης που δώσαμε για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε ότι «το φετινό Σεπτέμβριο σημειώθηκε σημαντική μείωση κατά 49% στο ληξιπρόθεσμο χρέος, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ».

 

ΑΠΕ –  ΜΠΕ

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube