Ο Υπουργός Οικονομικών στην ΕΡΤ 3 (video) | 19.5.2021

Για το 2021 η ΕΕ προβλέπει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία και μάλιστα ακόμα υψηλότερους από την πρόβλεψή μας, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3.

 

 

Οι στόχοι αυτοί θα επιτευχθούν μέσω της αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης και τη συνέχιση των εμβολιασμών, των πόρων του Ταμείου Ανάπτυξης με την προκαταβολή 4 δις ευρώ, την αξιοποίηση τμήματος των αυξημένων καταθέσεων ιδιωτών, αλλά και μέσω της ανάκαμψης των δεικτών του τουρισμού, πρόσθεσε ο υπουργός οικονομικών.

Η Ελλάδα θα ανακάμψει σημαντικά, τόνισε ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, γιατί είναι χαμηλές οι ετήσιες χρηματοδοτικές ανάγκες, χαμηλά τα επιτόκια δανεισμού και μεγάλη η διάρκεια αποπληρωμής.

Ο υπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεσμεύθηκε για μειώσεις φόρων (ΕΝΦΙΑ, φορολόγησης φυσικών προσώπων, επιχειρήσεων, κλπ) που έχει ήδη πραγματοποιήσει και δήλωσε πως όταν μπορέσουμε θα μειωθούν περαιτέρω οι φόροι αυτοί όπως πχ ο ΕΝΦΙΑ.

Ερωτηθείς για τη στήριξη των επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης, που έχουν πληγεί περισσότερο από την καραντίνα, δήλωσε ότι μέχρι τέλους Μαΐου θα ξεκινήσουν οι εκταμιεύσεις των ενισχύσεων, ενώ πρόσθεσε ότι θα δοθούν ενισχύσεις μέσω ΕΣΠΑ εκτός από την εστίαση και σε άλλους τομείς της οικονομίας (όπως ο τουρισμός) και πέραν της επιστρεπτέας προκαταβολής.

ertnews.gr

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube