Ο Υπουργός Οικονομικών στην τηλεόραση του Open | 10.10.2020

Για τα μέτρα ελάφρυνσης στην οικονομία το 2021 μίλησε στο Open ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορούμε να καλύψουμε το 2021 το σύνολο των απωλειών του 2020». Ειδικότερα, για τοεπίδομα θέρμανσης είπε πως «υπάρχουν σκέψεις προς αυτή την κατεύθυνση» της διεύρυνσης του επιδόματος του πετρελαίου θέρμανσης.

«Σε κάθε περίπτωση, προς το παρόν το κονδύλι είναι συγκεκριμένο και θα δοθεί όπως και πέρυσι με τη μορφή της προκαταβολής», ανέφερε. Αναφέρθηκε, ακόμη, στην παράταση που υπήρξε την προηγούμενη άνοιξη στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης που είχε ως συνέπεια πολλοί να έχουν αρκετές προμήθειες πετρελαίου.

Για την επιστρεπτέα προκαταβολή

«Ανοίγει η πλατφόρμα την προσεχή εβδομάδα και μέσα στην ίδια εβδομάδα αρχίζουν οι πληρωμές», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο Open για τηνΕπιστρεπτέα Προκαταβολή 3.

Εξήγησε πως «υπάρχει κάποια επικοινωνία της ΑΑΔΕ που χρειάζεται να πάρει από την Εργάνη αναφορικά με τον αριθμό των εργαζομένων. Προσδοκούμε τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδος να είμαστε έτοιμοι και μέσα στην εβδομάδα να ξεκινήσουμε τις αιτήσεις για να γίνουν και αρκετές πληρωμές».

Ο επόμενος γύρος της τέταρτηςΕπιστρεπτέας Προκαταβολήςαναμένεται για τον Νοέμβριο, επεσήμανε. Η τέταρτη Επιστρεπτέα Προκαταβολή είχε αρκετά υπολογιστεί στα 600 εκατομμύρια ευρώ με ειδική πρόβλεψη για τις επιχειρήσεις που είχαν πληγεί από τον Ιανό, επεσήμανε. Δεν απέκλεισε το πόσο τελικά να είναι υψηλότερο. Επίσης, τόνισε ότι η εθελοντική μείωση ενοικίου έχει αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Οκτώβριο.«Θεωρώ ότι μετά από ένα χρονικό διάστημα το κράτος δεν μπορεί να επιβληθεί σε μία σύμβαση ιδιωτών», υπογράμμισε.

Για τη 13η σύνταξη

«Με τα σημερινά δεδομένα, που είναι το προσχέδιο προϋπολογισμού, δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο» με τη 13η σύνταξημέσα στον προϋπολογισμό, επισήμανε ο υπουργός. Εξήγησε, επίσης, ότι δεν θα υπάρξει νέα παράταση για το πρόγραμμα «Γέφυρα».

Για τις νέες αντικειμενικές αξίες είπε ότι η άσκηση ξεκινάει και πάλι αλλά η ολοκλήρωσή της εντός του 2021 συνδέεται με την πορεία των υγειονομικών συνθηκών.

ethnos.gr

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube