Ο Υπουργός Οικονομικών στην τηλεόραση του Open | 10.6.2020

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «η ύφεση με τη λήψη μέτρων θα πάει στο 8%»

Ο υπουργός ΟικονομικώνΧρήστος Σταϊκούρας μίλησε στο Open TV και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε τοπικά lockdown αν παρουσιαστούν εστίες κορονοϊού, κι επεσήμανε ότι το οικονομικό επιτελείο έχει προνοήσει για να καλύψει με επιδόματα όσους μείνουν χωρίς δουλειά, λόγω αυτών των τοπικών περιορισμών.

Ο κ. Σταϊκούρας μιλά μεταξύ άλλων για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, και για τους τέσσερις πυλώνες για την ενίσχυση της οικονομίας, αλλά και για την ύφεση της οικονομίας στην χώρα μας και το πακέτο των 32 δις.

«Συστηματικά βγαίνουμε στις αγορές και η χώρα βγαίνει για δεύτερη φορά μέσα στον κορωνοϊό στις αγορές. Οι τελευταίες εκτιμήσεις που έγιναν στο τέλος Απριλίου και δεν έχει αλλάξει η εκτίμησή μας, κάνουν λόγο για ύφεση 8%, η οποία θα ήταν πολύ μεγαλύτερη αν δεν είχαν ληφθεί τα μέτρα» είπε ο υπουργός.

Ξεκαθάρισε ότι «στην οικονομία είμαστε έτοιμοι για να πάμε σε τοπικά lockdown αν χρειαστεί. Έχουμε «καύσιμα» για να τα ρίξουμε στην οικονομία κι έχουμε περισσότερα να ρίξουμε στο επόμενο διάστημα».

Τέλος ανέφερε ότι μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για την «Επιστρεπτέα ΙΙ» κι εντός της ημέρας θα υπάρξει οδηγία από την ΑΑΔΕ.

ethnos.gr

Δείτε το video :

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube