Ο Υπουργός Οικονομικών στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ (video) | 10.3.2021

Στην εκπομπή του ΣΚΑΪ “Αταίριαστοι” ήταν καλεσμένος ο Υπουργός Οικονομικών , Χρήστος Σταϊκούρας.

 

 

Αυξημένα κατά 4,1 δισ. ευρώ σε σχέση το ποσό που προβλεπόταν στον προϋπολογισμό για το 2021 είναι τα μέτρα που λαμβάνονται για τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, αγγίζοντας τα 11.6 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Πριν από ένα μήνα είχαμε πει ότι το 2021 τα μέτρα για να βοηθήσουμε την κοινωνία θα ήταν 7,5 δισ. ευρώ. Τώρα αυτά ανέρχονται σε 11,6 δισ. ευρώ. Σε αυτά θα περιλαμβάνονται και άλλες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για να βοηθήσουμε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις με ρευστότητα. Για παράδειγμα, το επόμενο διάστημα θα δείτε τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβουμε για το πρόγραμμα Γέφυρα 2, για να βοηθήσουμε επιχειρήσεις που έχουν υποχρεώσεις προς τις τράπεζες. Αλλά και κάποιες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση με κάλυψη μέρους των παγίων δαπανών στηριζόμενη στις ευρωπαϊκές αποφάσεις που ελήφθησαν στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς. Για παράδειγμα, θα δείτε μειώσεις ή επεκτάσεις φόρων στις μεταφορές και την εστίαση, μέχρι τον Σεπτέμβριο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε κάθε εβδομάδα lockdown στοιχίζει στην οικονομία 750 εκατ. ευρώ, ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών απέφυγε να δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα της αγοράς σημειώνοντας ότι αυτό θα το αποφασίσει η Επιτροπή των Ειδικών.

skai.gr

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube