Ο Υπουργός Οικονομικών στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ (video) | 22.11.2022

Προσκεκλημένος στην εκπομπή Αταίριαστοι, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ήταν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, με τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα.

 

Ο Υπουργός ανέφερε πως η επιδότηση για την «Κιβωτό του Κόσμου» ανεστάλη προσωρινά και θα χορηγηθεί εκ νέου όταν υποβληθεί σχετικό αίτημα από το νέο Δ.Σ., καθώς η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών οφείλουν να είναι σίγουροι που κατευθύνονται οι πόροι.

”Κατ’ αντιστοιχία έχουμε πράξει το ίδιο με όλες τις άλλες δομές που έχουν λάβει αντίστοιχες ενισχύσεις, για τις οποίες ο κάθε φορέας υποβάλλει απολογισμό για τη χρήση των χρημάτων”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε συνέχεια της κατάθεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2023, υπογράμμισε ότι το 2022 κλείνει με υψηλή ανάπτυξη, με σημαντική συρρίκνωση της ανεργίας, με ιστορικό ρεκόρ επενδύσεων και εξαγωγών, με θετικό πρόσημα σε πολλούς δείκτες της οικονομίας, αλλά και με υψηλό πληθωρισμό.

”Οι δυσκολίες λόγω πληθωρισμού θα εξακολουθήσουν να υφίστανται και το 2023, οπότε, σε αυτό το πλαίσιο, θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε τις απαραίτητες πολιτικές για να περιορίσουμε τις δυσμενείς οικονομικές συνέπειες στο πορτοφόλι του πολίτη”, ανέφερε ο Υπουργός.

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube