Ο Υπουργός Οικονομικών στο Attica Tv (video) | 10.4.2023

Σταϊκούρας στο Attica Tv: «Κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, το οικονομικό πρόγραμμα με το οποίο κατεβαίνει στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καλεσμένος του Νίκου Παναγιωτόπουλου στην εκπομπή Cacus Belli στο Attica tv, ο κ. Σταϊκούρας άσκησε σκληρή κριτική στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ενώ σχολίασε τα όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δελτίο του STAR, για την οικονομία (επιμήκυνση δόσεων, κουρέματα 40% – 60%, κουρέματα, επιδότηση των δόσεων από το δημόσιο).

«Ο κ. Τσίπρας υπόσχεται τα ίδια που υποσχόταν πριν 8 χρόνια και δεν υλοποίησε. Με δημοσιονομικό κόστος, μετακυλίοντας το πρόβλημα στο μέλλον και αγνοώντας τους ευρωπαϊκούς κανόνες. Μια επανάληψη του 2015», είπε αρχικά.

«Αν σε αυτά προσθέσουμε αυτά που επανάλαβε σήμερα ο κ. Τσίπρας στην συνέντευξή του στο STAR για μείωση του ΦΠΑ 6% και για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, μιλάμε για δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, άρα για τον απόλυτο δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας», πρόσθεσε ο κ. Σταϊκούρας.

«Είναι μη ρεαλιστικό το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθεί να χαϊδέψει τα αυτιά της κοινωνίας τα οποία έχουν πάθει και έχουν μάθει», κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.

Εξάλλου ο κ. Σταϊκούρας εκτίμησε ότι «φέτος θα πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 0,7-1% και του χρόνου περίπου 2%»:

Για τον πληθωρισμό στα τρόφιμα εκτίμησε ότι θα μείνει σε υψηλά επίπεδα το 2023.

Τέλος, όπως είπε ο υπουργός, «αν δεν είχαμε εκλογές, θα μπορούσαμε να πετύχουμε νωρίτερα την επενδυτική βαθμίδα».

flash.gr

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube