Ο Υπουργός Οικονομικών στο Blue Sky: Το 2021 θα καλύψουμε το μεγαλύτερο μέρος των φετινών απωλειών | 9.11.2020

Σε λίγες ημέρες θα εκτιμήσουμε το ύψος της ύφεσης επεσήμανε μιλώντας στο Blue Sky και στην εκπομπή Παρεμβάσεις με τη Λίνα Κλείτου ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σημειώνοντας τις αρνητικές επιπτώσεις του νέου απαγορευτικού αλλά και τις θετικές που επιφέρει ή είδηση της επικείμενης παρασκευής του εμβολίου. Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, τα στοιχεία θα αναθεωρηθούν προς το δυσμενέστερο, αλλά το 2021 θα υπάρξει ισχυρή ανάπτυξη.

 

Ο Υπουργός σημείωσε πως η κυβέρνηση πρόσεξε, ώστε να βοηθηθούν οι κλάδοι που επλήγησαν περισσότερο, ιδιαιτέρως ο τουρισμός και η εστίαση.

Ερωτηθείς αν υπάρχει προοπτική τα Χριστούγεννα για παροχή ενός ποσού κυρίως προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα στο τραπέζι.

Τέλος, αναφερόμενος στον πτωχευτικό νόμο, ο κ. υπ. Οικονομικών ξεκαθάρισε πως ότι ο νόμος ψηφίστηκε δεν σημαίνει ότι αύριο το πρωί υλοποιείται. Θέλει σημαντικό χρονικό διάστημα για να υλοποιηθεί και στο μεσοδιάστημα υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες, ώστε να προστατευθεί η πρώτη κατοικία των πολιτών. Ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε πως σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης, συζητείται η μείωση των προμηθειών στις τράπεζες.

blueskytv.gr

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκπομπή:

 

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube