Ο Υπουργός Οικονομικών στον Athens DJ με τον Μιχάλη Τσαουσόπουλο | 15.2.2023

Στο πρόγραμμα ευνοϊκής δανειοδότησης για νέους, στο brain gain, αλλά και στη γενικότερη καλή εικόνα της οικονομίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του στον Μιχάλη Τσαουσόπουλο στην εκπομπή του στον 95.2 Athens DeeJay.

 

Ειδικότερα, ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε την καλή εικόνα της Ελλάδας, σημειώνοντας πως “η χώρα διαπρέπει και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Μόλις γύρισα από τις Βρυξέλλες. Για μια ακόμα φορά άκουσα καλά λόγια για τη χώρα και την κοινωνία της”.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο έργο που έχει γίνει στο υπουργείο Οικονομικών τονίζοντας “Έχουμε κάνει ένα καλό έργο στο Υπουργείο Οικονομικών και θα ήθελα να το συνεχίσουμε μαζί με την ομάδα μου.”

Μιλώντας για την επόμενη τετραετία ο κ. Σταϊκούρας εκτίμησε πως είναι η τετραετία που θα πρέπει να αυξηθούν οι μισθοί, ενώ τόνισε “Εμείς θα αυξήσουμε άμεσα τον κατώτατο μισθό.”

Επιπλέον, υπογράμμισε πως φέτος είναι η πρώτη χρονιά που τα έσοδα θα είναι περισσότερα από τις δαπάνες, εξηγώντας πως τα προηγούμενα χρόνια είχαμε δαπάνες περισσότερες από τα έσοδα, λόγω των βοηθημάτων.

Υπενθύμισε πως από το Μάρτιο θα τρέξει το πρόγραμμα ευνοϊκής δανειοδότησης μέσω τραπεζών για νέους ή ζευγάρια έως 39 ετών, τονίζοντας πως με τον τρόπο αυτό τα νέα ζευγάρια θα μπορούν να υποβάλλουν αίτημα δανειοδότησης στην τράπεζα και να αποκτήσουν κατοικία που θα πληρώνουν λιγότερο από το ενοίκιο που πληρώνουν σήμερα.

Ο υπουργός εκτίμησε πως η κοινωνία έχει χτίσει πλέον ένα πολύ πιο ώριμο πολιτικό σύστημα στη χώρα, ενώ παράλληλα ανέφερε πως η ελληνική κοινωνία είναι η πιο μαθημένη στα δύσκολα λόγω των προηγούμενων ετών. “Γι αυτό και η υπευθυνότητα που δείξαμε ως κοινωνία ήταν υποδειγματική”.

Ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε επίσης ότι “Θα πρέπει να επενδύσουμε στη νέα γενιά. Ανεργία, brain drain, πρόβλημα στέγασης. Η ανεργία έχει μειωθεί 12 ποσοστιαίες μονάδες τα τελευταία χρόνια” χαρακτηρίζοντας το ως “θετικό, αλλά όχι για πανηγυρισμό”, ενώ ανέφερε πως περισσότεροι από 1000 νέοι έχουν επιστρέψει στην Ελλάδα.

Σημείωσε επίσης πως θεωρεί ότι τα ελληνικά σχολεία και ελληνικά πανεπιστήμια εξαιρετικά, συμπληρώνοντας πως υποστηρίζει φανατικά τη δημόσια εκπαίδευση.

Εκτίμησε παράλληλα πως η Ελλάδα είναι σε πολύ καλύτερο σημείο από άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες τα τελευταία χρόνια.

Τέλος, και αναφορικά με τις εκλογές, ο κ. Σταϊκούρας προέβλεψε διαφορά 7 με 10 ποσοστιαίων μονάδων ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στον πρώτο γύρο των εκλογών.

capital.gr

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube