Ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών στην Political | 18.5.2024

 

  1. Ποιο είναι το δίλημμα των εκλογών;

Το διακύβευμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου είναι η πολιτική σταθερότητα, γιατί ο τόπος πρέπει να παραμείνει στην τροχιά της οικονομικής ανάκαμψης και της προόδου. Οι Κυβερνήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη εφαρμόζουν με συνέπεια ένα ρεαλιστικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων που αντιμετωπίζει παθογένειες δεκαετιών, με σκοπό τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Οι μισθοί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αυξάνονται, όπως και οι συντάξεις. Οι επενδύσεις πολλαπλασιάζονται, ενώ η στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών και της μεσαίας τάξης είναι διαρκής.

Τα συγκεκριμένα επιτεύγματα δεν είναι καθόλου αυτονόητα, αν αναλογιστούμε ότι η χώρα αντιμετώπισε μια σειρά από εξωγενείς κρίσεις την τελευταία πενταετία: από την πανδημία και το Μεταναστευτικό έως τις επιπτώσεις των πολεμικών συγκρούσεων στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή. Και όλες αυτές οι δυσκολίες προέκυψαν σε μια χρονική συγκυρία που βρήκε την πατρίδα μας να βγαίνει από την επώδυνη περιπέτεια της οικονομικής στενωπού.

Συνεπώς, η πολιτική σταθερότητα είναι αναγκαία συνθήκη, προκειμένου η Κυβέρνηση να υλοποιήσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, το οποίο ενέκρινε ο ελληνικός λαός πριν από δέκα μήνες, στις εθνικές εκλογές.

 

 

  1. Γιατί να ψηφίσει κάποιος τη Νέα Δημοκρατία;

Καλούμε τους πολίτες να υποστηρίξουν την παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την κράτησε εκεί όταν το απαίτησε η ιστορία.

Καλούμε τους πολίτες να επιλέξουν ένα ευρωψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετέχουν πρόσωπα ικανά, τα οποία έχουν τη γνώση και την εμπειρία να υποστηρίξουν τις εθνικές θέσεις στο πεδίο λήψης των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκεί που καθορίζεται το περιεχόμενο των πολιτικών που επηρεάζουν καθοριστικά την οικονομική δραστηριότητα και την κοινωνική πολιτική στα κράτη – μέλη, ενώ διαμορφώνεται το πλαίσιο της ευρωπαϊκής στρατηγικής σε κρίσιμα θέματα που αφορούν στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα. Αποφάσεις που λαμβάνονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά επηρεάζουν άμεσα τη χώρα μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, την οποία έχω την ευκαιρία να επισκέπτομαι κατά τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου, μετά από παραίνεση του Πρωθυπουργού. Προτεραιότητά μας είναι να προστατεύσουμε τα σύνορά μας και να  δημιουργήσουμε υποδομές που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη στην περιοχή, αξιοποιώντας τους λιμένες και εκσυγχρονίζοντας το σιδηροδρομικό και οδικό δίκτυο. Για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους απαιτούνται θεσμικές αποφάσεις και σε επίπεδο ΕΕ, τις οποίες μόνο η ΝΔ εγγυάται ότι μπορεί να διεκδικήσει και να εξασφαλίσει.

Καλούμε, λοιπόν, τους πολίτες να επιβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη τους στην παράταξή μας και να απορρίψουν τις επιπόλαιες ψήφους διαμαρτυρίας, που οδηγούν μόνο στην αβεβαιότητα.

 

 

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube