Ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών στο Action 24 (video) | 19.9.2023

«Τις επόμενες μέρες θα έχουμε στοιχεία για το πότε θα ανοίξει κανονικά η κυκλοφορία στην Ε.Ο Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Ίσως μέχρι αύριο να ανοίξει μία ακόμα λωρίδα Πρώτα παίρνουμε το πράσινο φως από τους παραχωρησιούχους ότι είναι ασφαλής ο δρόμος και μετά ανακοινώνουμε ότι δίνεται στην κυκλοφορία» πρόσθεσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο Action24 για την αποκατάσταση των ζημιών σε οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο στις πληγείσες από τον Daniel περιοχές.

 

 

 

Ο υπουργός μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» για τα αντιπλημμυρικά έργα που είχαν γίνει και αυτά που πρέπει να γίνουν τόνισε ότι πλημμύρισαν 1,4 εκ. στρέμματα όταν στον Ιανό είχαν πλημμυρίσει 243.000 στρέμματα. Πρέπει να επαναξιολογήσουμε υφιστάμενα έργα, τι αποκατάσταση χρειάζονται και με τι όρους.

«Υπάρχει μια πίεση να επανέλθουν οι πληγείσες περιοχές στη κανονικότητα, αλλά δεν μπορούμε να παραλείψουμε την ασφάλεια» είπε ο υπουργός.

«Στο κομμάτι της μεταφοράς προϊόντων υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα» πρόσθεσε ενώ αναφερόμενος στα νέα έργα που πρέπει να γίνουν τόνισε ότι αυτά πρέπει να υλοποιηθούν με πρόβλεψη για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα. Σημείωσε ότι πρέπει να γίνει έλεγχος και στα υφιστάμενα έργα και αν χρειαστεί να γίνουν παρεμβάσεις.

 Έχουμε διασφαλίσει πόρους 600 εκ. για έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης που πρέπει να ολοκληρωθούν έως το 2026. Σε αυτά περιλαμβάνεται ο σιδηρόδρομος καθώς όπως είπε «σε 185 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται η ζημιά στο σιδηροδρομικό δίκτυο».

«Έχουμε τον πιο γερασμένο στόλο λεωφορείων στην Ε.Ε. » πρόσθεσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας και τόνισε ότι τον Απρίλιου του 2024 θα έχουμε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 250 νέα λεωφορεία.

«Το μετρό της Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί το 2024» είπε τέλος ο υπουργός.

flash.gr

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube