Ερώτηση-επαναφορά σχετικά με την αναγκαιότητα λήψης μέτρων ουσιαστικής αστυνόμευσης στην Ανατ. Φθιώτιδα

Με αφορμή την τοπική επικαιρότητα και συγκεκριμένα το περιστατικό που έλαβε χώρα στις 05.06.2011, κατά το οποίο άτομα που φέρονται να εκδηλώνουν παραβατική συμπεριφορά στην περιοχή της Ανατολικής Φθιώτιδας απείλησαν τον Δήμαρχο Στυλίδας, επανέρχομαι σε συνέχεια προηγούμενης Ερώτησής μου προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά και της σχετικής απάντησης του Υπουργείου, αναφορικά με την αναγκαιότητα λήψης μέτρων ουσιαστικής αστυνόμευσης για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης εγκληματικότητας στην εν λόγω περιοχή.

Παράλληλα, προ ολίγων ημερών, στην περιοχή Αχλάδι του Δήμου Στυλίδας, αθίγγανοι επιτέθηκαν με σπασμένα μπουκάλια και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα σε κατοίκους, αλλά και σε αστυνομικούς, δημιουργώντας κλίμα πανικού και ανασφάλειας στην περιοχή. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα «www.lamiareport.gr», οι κάτοικοι αναγκάζονται πλέον να περιφρουρούν την περιοχή τους «με τις καραμπίνες στα χέρια».

Όπως καταμαρτυρούν και τα γεγονότα, έχει καταστεί σαφές ότι το πρόβλημα της έξαρσης της εγκληματικότητας στην περιοχή της Ανατολικής Φθιώτιδας όχι μόνο δεν έχει αντιμετωπισθεί, αλλά βαίνει επιδεινούμενο, λαμβάνοντας ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Από τις 22 Ιουνίου είχα επισημάνει το πρόβλημα αστυνόμευσης στην περιοχή, με Ερώτηση που κατέθεσα στο αρμόδιο Υπουργείο, το οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε στην απάντησή του ότι «Σε ότι, ειδικότερα, αφορά στην αστυνόμευση της Περιφέρειας τοπικής αρμοδιότητας του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας, σύμφωνα με ενημέρωσή μας, από την οικεία Αστυνομική Διεύθυνση, στο πλαίσιο του ανωτέρω σχεδιασμού, διατάσσεται η συγκρότηση κλιμακίων γενικών αστυνομικών ελέγχων και η πραγματοποίηση εξορμήσεων. Στις περιπτώσεις αυτές το Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας ενισχύεται κα με δυνάμεις από άλλες υπηρεσίες της εν λόγω αστυνομικής διεύθυνσης και, επιπλέον, αναπτύσσουν δράση οι προαναφερθείσες ομάδες Ο.Π.Κ.Ε. και Ο.Ε.Π.Τ.Α.».

Είναι προφανές ότι τα μέτρα αστυνόμευσης που έχει λάβει το Υπουργείο έως σήμερα κρίνονται εκ του αποτελέσματος ανεπαρκή και το θέμα χρήζει σοβαρότερης, αμεσότερης και ουσιαστικότερης αντιμετώπισης από την πλευρά του αρμόδιου Υπουργείου.

Κατόπιν τούτων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται, πλέον, να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο ούτως ώστε να υπάρξει ουσιαστική ενίσχυση του αστυνομικού προσωπικού στην εν λόγω περιοχή με στόχο τη λήψη αποδοτικών μέτρων αστυνόμευσης, δεδομένου ότι τα ήδη ληφθέντα δεν αποδίδουν;

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube