Ερώτηση για την κατάργηση του δρομολογίου του ΟΣΕ Αθήνα-Λιανοκλάδι-Στυλίδα

Σύμφωνα με την τοπική επικαιρότητα, περί τα μέσα Μαΐου, καταργείται η γραμμή του ΟΣΕ Αθήνα-Λιανοκλάδι-Στυλίδα.

Το τοπικό δρομολόγιο πραγματοποιείται δύο φορές ημερησίως, με πληρότητα που πλησιάζει το 100%, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι. Η τοπική γραμμή του ΟΣΕ εξυπηρετεί καθημερινά κατοίκους, κυρίως εργαζόμενους, της Ανατολικής Φθιώτιδας, προκειμένου να μεταβούν στην εργασία τους σε περιοχές όπως η Αμφίκλεια, η Τιθορέα, η Λιβαδειά και η Θήβα. Ετησίως, σύμφωνα με εργαζομένους της γραμμής, εξυπηρετούνται από 10.000 έως 12.000 άτομα των ως άνω περιοχών.

Να επισημανθεί ότι, πριν από 2,5 χρόνια διατέθηκαν 7 εκατομμύρια ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας προκειμένου να εκσυγχρονιστεί το σιδηροδρομικό δίκτυο Λιανοκλαδίου-Στυλίδας.

Κάτοικοι και τοπικοί φορείς δηλώνουν αντίθετοι και διαμαρτύρονται με την επικείμενη κατάργηση της τοπικής γραμμής του ΟΣΕ Αθήνα-Λιανοκλάδι-Στυλίδα, καθώς θεωρούν ότι η διατήρησή της είναι απαραίτητη για την ομαλή εξυπηρέτηση των κατοίκων της Λαμίας, της Ανατολικής και μέρους της Νότιας Φθιώτιδας.

Κατόπιν τούτων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

ο κ. Υπουργός:

Εάν και τί προτίθεται να πράξει το Υπουργείο για τη μη κατάργηση της γραμμής του ΟΣΕ Αθήνα-Λιανοκλάδι-Στυλίδα, εάν και εφόσον θεωρείται οικονομικά βιώσιμη;

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube