Ερώτηση σχετικά με τα κριτήρια συγχώνευσης σχολικής μονάδας στο Ν. Φθιώτιδας

Σύμφωνα με το ΦΕΚ B’ 1575/27-06-2011 (Υ.Α. υπ’ αριθ. πρωτ. 71327/Δ4) ανακοινώθηκε η συγχώνευση των Λυκειακών Τάξεων του Γυμνασίου Λάρυμνας με το ΓΕΛ Μαρτίνου, υπό τη νέα ονομασία ΓΕΛ Μαρτίνου. Συγχώνευση, η οποία δεν προβλεπόταν σύμφωνα με το ΦΕΚ Β’ 440/18-03-2011 (Υ.Α. υπ’ αριθ. πρωτ. 29988/Δ4), που είχε προηγηθεί.

Γίνεται αμέσως αντιληπτό, ότι σε διάστημα τριών (3) μηνών, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με τη λήψη της Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθ. πρωτ. 71327/Δ4, ανακάλεσε την υπ’ αριθ. πρωτ. 29988/Δ4 Υ.Α. και προχώρησε σε καταργήσεις σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα για το Νομό Φθιώτιδας, αυτό των Λυκειακών Τάξεων της Λάρυμνας.

Η τακτική αυτή του Υπουργείου και της Κυβέρνησης φανερώνει προχειρότητα στη λήψη αποφάσεων που αφορούν τον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης και έλλειψη σχεδιασμού για τις σχολικές μονάδες, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία τους.

Κατόπιν τούτων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

η κ. Υπουργός:

Ποια είναι τα κριτήρια που ίσχυσαν και οδήγησαν το Υπουργείο να μεταβάλει την άποψή του για τη συγχώνευση της εν λόγω σχολικής μονάδας;

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube