Ερώτηση σχετικά με τη διαμαρτυρία του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Παραρτήματος Λαμίας για μη καταβολή δεδουλευμένων

Σε συνέχεια της υπ’ αριθ. 2407/06-09-10 Ερώτησης που είχα καταθέσει προς το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης περί καθυστέρησης στην καταβολή δεδουλευμένων των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Παραρτήματος Λαμίας, καταθέτω εκ νέου Eρώτηση.

Συγκεκριμένα, στους εργαζομένους του ΕΚΑΒ Λαμίας οφείλονται τα δεδουλευμένα ποσά για τις εκτός έδρας μετακινήσεις από τον Αύγουστο του 2010. Επιπλέον, δεν τους έχουν καταβληθεί και τα λεγόμενα «εξαιρέσιμα» (Κυριακές, αργίες, νυχτερινή εργασία) από τον Δεκέμβριο του 2010.

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Λαμίας, η αδιαφορία των υπευθύνων για τη μη καταβολή δεδουλευμένων τους, έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο, ειδικά σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική περίοδο για τους εργαζομένους. Για το λόγο αυτό οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Λαμίας βρίσκονται εδώ και είκοσι (20) ημέρες σε κινητοποίηση με τη μορφή της επίσχεσης εργασίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα ποσά. Το γεγονός αυτό είναι προφανές ότι δημιουργεί πρόβλημα στη μεταφορά των ασθενών στο Νομό Φθιώτιδας, καθώς είναι αδύνατο να καλυφθούν όλα τα περιστατικά μόνο από το προσωπικό ασφαλείας.

Κατόπιν τούτων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

ο κ. Υπουργός:

Σε ποιές ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο προκειμένου να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους του ΕΚΑΒ Παραρτήματος Λαμίας;

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube