Ερώτηση σχετικά με τη διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα στην επαρχία Λοκρίδας του Ν. Φθιώτιδας

Σε συνέχεια της υπ’ αριθ. πρωτ. 12385/02.03.2011 Ερώτησής μου προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και της υπ’ αριθ. πρωτ. 7017/4/12831/21.03.2011 Απάντησής του, επανέρχομαι στο εν λόγω θέμα καθώς η εγκληματικότητα στην επαρχία Λοκρίδας, όπως αναγνωρίζεται και στη σχετική Απάντηση του Υπουργείου, παρουσιάζει συνεχώς αυξητικές τάσεις.

Αναφέρεται ότι στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας εφαρμόζεται το μέτρο της δίκυκλης αστυνόμευσης (Ομάδα «ΔΙ.ΑΣ.»), ενώ η πραγματικότητα είναι πως το μέτρο αυτό εφαρμόζεται μόνο στην πόλη της Λαμίας και όχι στην περιοχή της Λοκρίδας.

Είναι προφανές πως οι ολιγάριθμοι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης δεν επαρκούν για να αστυνομεύσουν ολόκληρη την επαρχία Λοκρίδας, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή είναι κοντά στην Αττική και η εγκληματικότητα αποδεδειγμένα πλέον «μεταφέρεται».

Ενδεικτικό του κλίματος ανασφάλειας που νιώθουν οι κάτοικοι της εν λόγω περιοχής είναι το δημοσίευμα–ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» (17.04.2011), σύμφωνα με το οποίο οι κάτοικοι του Δημοτικού Διαμερίσματος Κυρτώνη του Δήμου Αταλάντης αποφάσισαν να αναθέσουν την προστασία τους σε ιδιωτική εταιρία security, έναντι 21 ευρώ την ημέρα.

Κατόπιν τούτων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

ο κ. Υπουργός:

Θα υπάρξει ουσιαστική ενίσχυση του αστυνομικού προσωπικού στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας, ώστε μέρος αυτής να διατεθεί στην περιοχή της Λοκρίδας;

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube