Ερώτηση σχετικά με τη συγχώνευση του ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ. με άλλους φορείς

Ο ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ. ιδρύθηκε με τον Ν. 2127/19993 ως ΕΛ.Ο.Γ. (Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος) και μετατράπηκε με τον Ν. 3698/2008 σε ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ. (Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος & Κρέατος).

Σύμφωνα με το Πολυνομοσχέδιο το οποίο ψηφίστηκε στις αρχές Αυγούστου και κατόπιν της χθεσινής (24.08.2011) έγκρισης από το Υπουργικό Συμβούλιο σχεδίου Κοινής Υπουργικής Απόφασης, προβλέπεται η δημιουργία ενός νέου Οργανισμού, στον οποίο συγχωνεύονται τέσσερις (4) επιμέρους υφιστάμενοι Οργανισμοί, εποπτευόμενοι από το Υπουργείο  Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ήτοι το ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε., ο Ο.Γ.Ε.Ε.ΚΑ.-«ΔΗΜΗΤΡΑ», ο Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π. και ο ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ.

Ωστόσο, πρόκειται περί τεσσάρων οργανισμών με εντελώς ξεχωριστά αντικείμενα, όπως είναι η έρευνα, η εκπαίδευση, η πιστοποίηση, το γάλα, το κρέας, διαφορετικούς προορισμούς και στοχεύσεις και άλλους, διακριτούς, ρόλους.

Δεδομένου ότι ο ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ. δραστηριοποιούνταν στον τομέα της ασφάλειας και της προέλευσης των προϊόντων και έχει χαρακτηρισθεί από τους κτηνοτρόφους και εμπόρους κρεάτων ως ένα βασικό και χρήσιμο εργαλείο, προς όφελος της ντόπιας κτηνοτροφίας,  συντονίζοντας τους δύο βασικούς τομείς –του κρέατος και του γάλακτος– τόσο σε επίπεδο πάταξης των ελληνοποιήσεων όσο και αναβάθμισης της ποιότητας των ντόπιων κτηνοτροφικών προϊόντων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

ο κ. Υπουργός:

Πως σχεδιάζεται εφεξής η εξασφάλιση της ντόπιας κτηνοτροφικής παραγωγής;

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube