Ερώτηση σχετικά με την διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα στην Ανατολική Φθιώτιδα

Η εγκληματικότητα στην ανατολική Φθιώτιδα παρουσιάζει συνεχώς αυξητικές τάσεις και μάλιστα σε ιδιαίτερα ανησυχητικό επίπεδο.

Οι κάτοικοι τόσο της Στυλίδας, όσο και της Δημοτικής Ενότητας Εχιναίων και Πελασγίας αισθάνονται ότι βρίσκονται αφημένοι στο έλεος των διαρρηκτών.

Είναι βέβαιο πως οι μόλις 23 αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας δεν επαρκούν για να αστυνομεύσουν ολόκληρη την ανατολική Φθιώτιδα.

Ειδικότερα, ένα μόλις περιπολικό με έναν αστυνομικό καλείται να αστυνομεύσει ολόκληρη τη γεωγραφική περιοχή από το Αυλάκι Στυλίδας έως και τη Γλύφα, κάτι που φυσικά είναι ανέφικτο.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έκλεισε τους Αστυνομικούς Σταθμούς στις έδρες των πρώην Δήμων Εχιναίων και Πελασγίας στις Ράχες και την Πελασγία αντίστοιχα, χωρίς όμως ταυτόχρονα να ενισχύσει το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας.

Ενδεικτικό του κλίματος της περιοχής είναι το δημοσίευμα – ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής εφημερίδας «ΖΟΥΓΚΛΑ (www.zougla.gr)» (17.06.2011), σύμφωνα με το οποίο μέσα σε μία μόλις νύχτα άγνωστοι διέρρηξαν έξι σπίτια στη Στυλίδα, ενώ κλοπές και διαρρήξεις αποτελούν καθημερινό φαινόμενο στην περιοχή.

Τους θερινούς μήνες οι μόνιμοι κάτοικοι της εν λόγω περιοχής αυξάνονται σημαντικά, κάτι που δεν έχει απασχολήσει το Υπουργείο μέχρι σήμερα.

Κατόπιν τούτων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

ο κ. Υπουργός:

Tι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να αυξηθεί η αστυνόμευση στην Ανατολική Φθιώτιδα;

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube