Ερώτηση σχετικά με την ένταξη της πόλης της Λαμίας στο πιλοτικό πρόγραμμα «Δρόμοι άθλησης, ποιότητα ζωής. Το ποδήλατο στη ζωή μας»

Η Λαμία, ως πρωτεύουσα του Νομού Φθιώτιδας και έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έχει να επιδείξει έντονη δραστηριότητα στον τομέα της αειφορίας. Στο πλαίσιο αυτό, έχει καταβληθεί από το Δήμο Λαμιέων συντονισμένη προσπάθεια για να προσαρμοστεί η καθημερινότητα των πολιτών και οι προοπτικές ανάπτυξης της πόλης σε αυτή την κατεύθυνση.

Ως αποτέλεσμα αυτής της δραστηριότητας, έχουν τοποθετηθεί φωτοβολταϊκά σε 30 δημοτικά κτίρια, κατασκευάζεται το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο κτίριο στην Ελλάδα, το οποίο θα στεγάσει την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Λαμίας (ΔΕΥΑΛ), αξιοποιείται η γεωθερμική ενέργεια της περιοχής των Θερμοπυλών και έχουν κατασκευαστεί 7,5 χιλιόμετρα ποδηλατοδρόμων, που καλύπτουν το νότιο τμήμα της πόλης.

Με δεδομένο το δεδηλωμένο ενδιαφέρον του Δήμου Λαμιέων για ένταξη στο πιλοτικό πρόγραμμα «Δρόμοι άθλησης, ποιότητα ζωής. Το ποδήλατο στη ζωή μας» αλλά και το ότι υπάρχει η υποστηρικτική υποδομή και η θετική νοοτροπία των δημοτών απέναντι στο ποδήλατο, σας καλώ να εντάξετε τη Λαμία στο εν λόγω πιλοτικό πρόγραμμα.

Προς αυτή την κατεύθυνση,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

ο κ. Υπουργός:

Με ποιο τρόπο και πότε μπορεί να υλοποιηθεί το αίτημα του Δήμου Λαμιέων για ένταξη της πόλης;

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube