Ερώτηση σχετικά με την καθυστέρηση στην ίδρυση και λειτουργία Τμήματος Μεταγωγών στη Λαμία

Στις 15.09.2010 κατετέθη από τον υπογράφοντα η υπ’ αριθ. πρωτ. 2845 Ερώτηση προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με την αναγκαιότητα – για τους λόγους που αναφέρονται σε αυτή – άμεσης ίδρυσης και λειτουργίας Τμήματος Μεταγωγών στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας. Στην ερώτηση, μεταξύ άλλων, αναφερόταν και η δέσμευση του πρώην Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος κατά την επίσκεψή του στην πόλη της Λαμίας στις 11.12.2009, ως επίσημος καλεσμένος και κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας, είχε δώσει την υπόσχεση στους αστυνομικούς υπαλλήλους του Νομού και δη στον πρόεδρο αστυνομικών υπαλλήλων Φθιώτιδας, ότι σύντομα θα ιδρυθεί Τμήμα Μεταγωγών στη Λαμία.

Με την υπ’ αριθ. πρωτ. 7017/4/11809/05.10.2010 Απάντησή του, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Παπουτσής τοποθετήθηκε θετικά στο εν λόγω θέμα, αναφέροντας πως «… η ίδρυση Τμήματος Μεταγωγών-Δικαστηρίων στην Αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας αντιμετωπίζεται θετικά και κατά προτεραιότητα από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να αναβαθμιστεί τόσο το σύστημα μεταγωγής κρατουμένων όσο και η αστυνόμευση της συγκεκριμένης περιοχής». Συμπλήρωνε επίσης ότι «Σχετική προς τούτο ρύθμιση περιλαμβάνεται σε σχέδιο προεδρικού διατάγματος, το οποίο προωθείται από το Υπουργείο».

Επιπρόσθετα, στις 26.10.2010 ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Τασούλας, από τη Λαμία όπου βρέθηκε για να συμμετάσχει σε ημερίδα με θέμα «Καλλικράτης: Ανάπτυξη & Ασφάλεια», ανακοίνωσε πως εξασφαλίστηκε από το Υπουργείο Οικονομικών η απαραίτητη πίστωση για τη λειτουργία του Τμήματος Μεταγωγών και πλέον το ζήτημα οδεύει στην έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

Κατόπιν τούτων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

ο κ. Υπουργός:

1. Γιατί καθυστερεί η ίδρυση και λειτουργία του Τμήματος Μεταγωγών στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας, με αποτέλεσμα το πρόβλημα αστυνόμευσης της περιοχής να εντείνεται συνεχώς περισσότερο;

2. Πότε αναμένεται να ιδρυθεί το Τμήμα Μεταγωγών;

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube