“Γιατί ζητώ την ψήφο των συμπατριωτών μου στις εκλογές της 7ης Ιουλίου” – Άρθρο στην εφημερίδα Σέντρα | 1.7.2019

Σε λίγες ημέρες διεξάγονται κρίσιμες εκλογές, από τις οποίες θα προκύψει η σύνθεση του Εθνικού Κοινοβουλίου και η Κυβέρνηση της χώρας για τα επόμενα 4 χρόνια.

Οι εκλογές είναι κρίσιμες, διότι και το περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων είναι ασταθές, αλλά και η χώρα δεν έχει βγει από την πολύπλευρη κρίση και δεν έχει βρει σταθερό βηματισμό προς την εθνική ανασυγκρότηση.

Τα τελευταία 4,5 χρόνια, η απελθούσα Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε ανεπαρκής για να προωθήσει την εθνικά αναγκαία πορεία.

Ειδικότερα, στο πεδίο της οικονομίας με την συνειδητή επιλογή της υπερφορολόγησης νοικοκυριών και επιχειρήσεων και της εσωτερικής στάσης πληρωμών, υπονόμευσε την αναπτυξιακή προοπτική της, συνέθλιψε τη μεσαία τάξη, μείωσε το διαθέσιμο εισόδημα, φτωχοποίησε την κοινωνία, εφάρμοσε πολιτικές που έπνιξαν τις επιχειρήσεις, διόγκωσε το ιδιωτικό και το δημόσιο χρέος.

Όμως, πέραν της οικονομίας, απέτυχε και στα άλλα πεδία της δημόσιας σφαίρας. Στην εξωτερική πολιτική, στα ζητήματα προστασίας του δημοσίου συμφέροντος, στο πεδίο της προστασίας του πολίτη, στην εκπαίδευση, στο πεδίο των θεσμών, στο πεδίο της διαχείρισης της εξουσίας.

Σήμερα φαίνεται ότι οι πολίτες έχουν αποφασίσει να κλείσουν έναν τετραετή κύκλο χαμένων ευκαιριών και να ανοίξουν μια νέα σελίδα στο βιβλίο της ιστορικής πορείας της χώρας.

Στη νέα περίοδο, οι ανάγκες επιβάλλουν να κινηθούμε γρήγορα, αποτελεσματικά και ασυμβίβαστα. Απαιτούν στιβαρή ηγεσία, σχέδιο, πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα. Η παράταξη της ΝΔ, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καλύπτει αυτές τις απαιτήσεις.

Έχουμε σχεδιάσει και θα υλοποιήσουμε πολιτικές σε όλα τα πεδία της δημόσιας σφαίρας. Στην οικονομία, στην εκπαίδευση-κατάρτιση-δια βίου μάθηση, στην έρευνα-καινοτομία, στην υγεία, στην κοινωνική πολιτική, στις υποδομές, στην ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους.

Πέραν της γενικής πολιτικής για τη χώρα, αντικείμενο μεγάλου ενδιαφέροντος αποτελεί η ιδιαίτερη πατρίδα μας, η Φθιώτιδα. Σε σημείωμά μου προ ημερών, διατύπωσα συνοπτικά το στρατηγικό μου σχέδιο για τη Φθιώτιδα. Επαναλαμβάνω μόνο ότι η περιοχή μας πρέπει και μπορεί να διαδραματίσει ενεργό και δημιουργικό ρόλο στην πορεία ανάταξης της χώρας, να συμμετέχει ισότιμα και δυναμικά, να αναδείξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες.

Για να μην χαθούν όμως αυτές οι δυνατότητες και οι ευκαιρίες, απαιτείται τεκμηριωμένη, υπεύθυνη και όλο και πιο δυνατή συμμετοχή στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Η Βουλή και η Κυβέρνηση που θα προκύψουν από τις εκλογές, θα πρέπει να αξιοποιήσουν τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στην Ευρώπη και τον κόσμο και να ξαναφέρουν τη χώρα οριστικά και βιώσιμα στην κανονικότητα, προωθώντας και υλοποιώντας σχέδιο για την ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική συνοχή και την ευημερία όλων των πολιτών.

Προσωπικά, συμμετέχω και σε αυτόν τον νέο κύκλο με αίσθημα εθνικής και τοπικής ευθύνης, ζητώντας και πάλι την εμπιστοσύνη των συμπατριωτών μου. Εγγύηση αποτελεί η μέχρι σήμερα υπερδεκαετής αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας που έχουμε οικοδομήσει.

Από την πλευρά μου εγγυώμαι ότι θα αναλάβω στο ακέραιο τα καθήκοντα που θα μου αναθέσουν οι συμπατριώτες μου, καθώς και η ηγεσία του Κόμματος. Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να τους εκπροσωπώ με ακεραιότητα και συνέπεια.

Θέλω να πιστεύω ότι οι συμπατριώτισσες και οι συμπατριώτες μου, που είναι και η μόνη δύναμή μου στην πολιτική, θα με τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους.

Στόχος μου να μετατρέψω την εμπιστοσύνη τους, ακόμη πιο ουσιαστικά, σε προσφορά στη χώρα, σε όλους τους πολίτες και στην περιοχή μας. Για να προχωρήσουμε σταθερά μαζί, ακόμη πιο δυνατά!

Για να βάλουμε την πατρίδα και την περιοχή μας σε πορεία ανάταξης. Όλες και όλοι μας οφείλουμε να σφυρηλατήσουμε την αναγκαία εθνική ενότητα.

Την προσεχή Κυριακή, ανήκει στην καθεμιά και τον καθένα ξεχωριστά, το δικαίωμα της επιλογής, αλλά και η ευθύνη για την όποια επιλογή.

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube