Στο MEGA ο Υπουργός Οικονομικών (video) | 19.2.2020

Καλεσμένος στην εκπομπή MEGA MAG , σήμερα Τετάρτη 19/2/2020 βρέθηκε ο Υπουργός Οικονομικών, Βουλευτής Φθιώτιδας ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη, Ανδρέα Παπαδόπουλο και Δάφνη  Καραβοκύρη.

Για τη νέα δέσμη μέτρων για την προστασία της πρώτης κατοικίας που προωθεί η κυβέρνηση, μίλησε μεταξύ άλλων, o Υπουργός.

O κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι «είναι μεγάλο το θέμα του ιδιωτικού χρέους. Και πρέπει να έχουμε κοινωνική διάσταση στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε. Ωστόσο πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Πλειστηριασμοί γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται. Πριν την κρίση, το 2008, έγιναν 52.000. Για το 2019 είχαν προγραμματιστεί 22.879 και έγιναν 5.622. Όσοι δεν έγιναν είναι γιατί οι πολίτες βρήκαν λεφτά και μπήκαν στη ρύθμιση».

Ο υπουργός τόνισε πως ζητούμενο είναι «πώς θα προστατέψεις τους αδύναμους και όχι τους στρατηγικούς κακοπληρωτές» και γνωστοποίησε τους τέσσερις άξονες της κυβέρνησης στο ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

«Τα οκτώ σχήματα που μπορεί τώρα να ρυθμίσει ένας φορολογούμενος τις οφειλές του, θα γίνουν ένα. Θα υπάρξει δεύτερη ευκαιρία για φυσικά και νομικά πρόσωπα. Τρίτον, θα υπάρξει ειδική πρόβλεψη για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ένας στους τέσσερις πολίτες, είναι στρατηγικός κακοπληρωτής. Και τέλος, θα υπάρξει κοινωνική προστασία για τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά» εξήγησε σχετικά.

Δείτε το video από την εκπομπή του Mega εδώ:

 

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube