Συνάντηση Υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής θεσμικών φορέων της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς | 3.3.2020

Τρίτη, 3 Μαρτίου 2020

Δελτίο Τύπου

 

Συνάντηση με τους επικεφαλής θεσμικών φορέων της ελληνικής κεφαλαιαγοράς είχαν σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας και ο Υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα κ. Γ. Ζαββός. Στη συνάντηση έλαβαν μέρος η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κα Β. Λαζαράκου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κ. Γ. Χαντζηνικολάου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σ. Λαζαρίδης, ο πρόεδρος της  Ένωσης Εισηγμένων Εταιριών κ. Π. Δράκος,  ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ κ. Σ. Κυρίτσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών κ. Θ. Μυλωνάς και ο πρόεδρος του ΣΕΠΕΥ κ. Ι. Πολυχρονίου.

Στη συνάντηση τονίστηκε ως προαπαιτούμενο η διατήρηση ψυχραιμίας και υπεύθυνης αποτίμησης των δεδομένων αναφορικά με το εύρος των διακυμάνσεων στις τιμές των μετοχών ως αναμενόμενο απότοκο των παγκόσμιων αναταράξεων, παρότι το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα παραμένει θετικό. Οι  διακυμάνσεις αυτές όχι μόνο διατηρούνται σε επίπεδα συγκρίσιμα με αυτά αντίστοιχων διεθνών αγορών, αλλά και σαφώς αιτιολογούνται μετά από τις ιδιαίτερα σημαντικές αποδόσεις που πρόσφατα κατέγραψαν οι ελληνικές μετοχές  οδηγώντας το ελληνικό Χρηματιστήριο στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Διαπιστώθηκε και συμφωνήθηκε από όλους τους συμμετέχοντες η ανάγκη σχεδιασμού και υλοποίησης μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής με σκοπό την υγιή ανάπτυξη της ελληνικής κεφαλαιαγοράς και συζητήθηκε το πλαίσιο χάραξής της. Η ανάληψη από το Υπουργείο των απαιτούμενων πρωτοβουλιών μετά από γόνιμη και εποικοδομητική διαβούλευση με τους φορείς της αγοράς, με σκοπό τον καθορισμό, την ιεράρχηση και εν τέλει την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων, αναμένεται να βελτιώσει αποτελεσματικά την λειτουργία και ανταγωνιστικότητά της, ούτως ώστε να μπορέσει να επιτελέσει με επιτυχία τον αναπτυξιακό ρόλο που της ανήκει και να μετεξελιχθεί σε ένα χρηματοοικονομικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής.

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube