Συνάντηση Υπουργού ΥΜΕ με τον Δ/ντή Διευθυντή του Ευρ. Οργ. Ασφάλειας Αεροπορίας | 18.7.2023

Αθήνα,   18 Ιουλίου 2023  

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Χρ. Σταϊκούρας: «Ενισχύουμε περαιτέρω την Πολιτική Αεροπορία»

 

«Στόχος της Κυβέρνησης είναι η περαιτέρω ενίσχυση της Πολιτικής Αεροπορίας», δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας, Πάτρικ ΚΥ.

 

Όπως τόνισε ο Υπουργός: «Ξεκαθαρίσαμε ήδη από τις προγραμματικές μας δηλώσεις ότι θέτουμε σε προτεραιότητα την αναβάθμιση του συστήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας και την αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Με τη στενή συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφαλείας αξιολογήθηκαν τα νέα δεδομένα που προέκυψαν κατά την περίοδο της πανδημίας. Ταυτόχρονα, αντιμετωπίζουμε άμεσα, υπεύθυνα και αποτελεσματικά τις εκκρεμότητες και τις νέες προκλήσεις ενόψει της ραγδαίας αύξησης του τουρισμού στη χώρα μας.

 

Αναλαμβάνουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της λειτουργίας της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, αλλά και την υποστήριξη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Αναβαθμίζουμε το Σύστημα Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, ενώ έως το τέλος του έτους εισάγουμε νομοσχέδιο για το νέο οργανισμό της Υ.Π.Α.» ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

 

Όπως δήλωσε από την πλευρά του ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας: «Με τον κ. Σταϊκούρα είχαμε μία πολύ ανοιχτή και θετική συζήτηση όσον αφορά τις προκλήσεις, που πρέπει να αντιμετωπίσουμε το προσεχές διάστημα έτσι ώστε να βελτιώσουμε  το επίπεδο της αεροπλοΐας στην Ελλάδα».

2023-07-18 ΔΤ – ΥΠΑ

 

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube