Συνέντευξη Χρ. Σταϊκούρα στον ΣΚΑΪ 100,3 | 6.6.2023

Δεν υπάρχει φορολογική λεηλασία, ο κ. Τσίπρας μάλλον θυμάται την περίοδο 2015 -2019 που κυβερνούσε ο ίδιος» ανέφερε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη.

 

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση μείωσε την τελευταία τετραετία φόρους ύψους 7 δισ. ευρώ.

Αναφερόμενος στα αυξημένα φορολογικά έσοδα του 2022, τα απέδωσε στην υψηλότερη ανάπτυξη σε σχέση με τις εκτιμήσεις, στην μείωση της φορο-διαφυγής λόγω της αύξησης των ηλεκτρονικών συναλλαγών, στον τουρισμό αλλά και στην ακρίβεια, για την οποία ωστόσο διευκρίνισε ότι είχε συνεισφορά στο 1/5 της αύξησης των φορολογικών εσόδων.

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι τα έσοδα μοιράστηκαν με δίκαιο τρόπο στην κοινωνία, μέσω της μονιμοποίησης κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης, της μονιμοποίησης μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, της αύξησης με μόνιμο τρόπο των συντάξεων, της ενίσχυσης όσων δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις λόγω προσωπικής διαφοράς, αλλά και της αύξησης των απολαβών των γιατρών.

Αναφερόμενος στην φορολόγηση των εταιρειών ενέργειας, τόνισε ότι το 2022 και το 2023  εισπράχθηκαν από 5,3 δις ευρώ από τη φορολόγηση των εταιρειών παραγωγής  ενέργειας αλλά και τη φορολόγηση με 33% των υπερκερδών των εταιρειών πετρελαιοειδών.

Διευκρίνισε ότι τα 4,7 δις έχουν ήδη εισπραχθεί. Τα 600 εκατ, των διυλιστηρίων δεν έχουν εισπραχθεί γιατί δεν έχουν γίνει υποβληθεί ακόμη οι φορολογικές δηλώσεις των νομικών προσώπων.

«Οι πολιτικές αυτές δεν υπήρχαν πριν κάποιους μήνες» ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας ο οποίος παραδέχτηκε ότι «υπάρχει φτώχεια στην Ελλάδα και οικονομικές ανισότητες».

skai.gr

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube