Συνέντευξη Χρ. Σταϊκούρα στο ραδιοφωνικό σταθμό “Focus Fm” | 20.12.2017

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ:

 

«Του χρόνου τέτοια μέρα, θα συζητάμε πάλι τον προϋπολογισμό του 2019. Θα περιλαμβάνει νέα μνημονιακά μέτρα για τα οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση και θα αφορούν στην περικοπή των συντάξεων. Άρα πώς ήταν ο χθεσινός ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός;
Νέα μνημονιακά μέτρα θα υπάρχουν και στον προϋπολογισμό του 2020, που θα αφορούν στην περικοπή του αφορολόγητου κατά 35%.
Η αναγκαία ρύθμιση του χρέους εξάλλου, έχει μετατεθεί για μετά τη λήξη του 3ου προγράμματος και θα συνοδευτεί με νέα αυστηρή εποπτεία και επιτροπεία. Τα χρόνια που έρχονται η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία ουσιαστικά θα συνοδεύονται με υλοποίηση μνημονίων.
Άρα δεν υπάρχει καθαρή έξοδος από τα μνημόνια», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, FOCUS 103,6 ο βουλευτής και πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο ο κ. Σταϊκούρας ξεκαθάρισε:
«Η ΝΔ έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία για το πού υπάρχει διόγκωση του κράτους. Μιλάμε για γενικούς γραμματείς, ειδικούς γραμματείς και μετακλητούς.
Το κρίσιμο ζήτημα πλέον πιστεύω ότι δεν είναι το μέγεθος του κράτους. Το κρίσιμο είναι η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα του Δημοσίου. Να δούμε ποιοι δουλεύουν και πού. Υπάρχουν υπηρεσίες, όπως όλοι γνωρίζουμε, πού χρειάζονται στελέχωση και άλλες, που υπάρχει υπερσυγκέντρωση.
Για μας δεν τίθεται ζήτημα απολύσεων στο Δημόσιο, το έχουμε ξεκαθαρίσει αυτό. Το θέμα είναι να γίνει αξιολόγηση και αποτίμηση των δομών, ώστε να λειτουργήσει καλύτερα το Δημόσιο.»
Ερωτηθείς για το πότε εκτιμά ότι θα γίνουν εκλογές ο κ. Σταϊκούρας απάντησε:
«Η μόνη συγκολλητική ουσία για τους κυβερνητικούς εταίρους είναι η καρέκλα. Σύντομα όμως θα έρθουν αντιμέτωποι με τα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα που δημιουργεί η πολιτική τους και τότε οι εκλογές θα είναι αναπόφευκτες.
Οι δείκτες που παρουσίασαν χθες οι κύριοι Τσίπρας και Τσακαλώτος ήταν ακριβείς. Μόνο που συνέκριναν το 2017 με το τέλος του 2016, όχι με το τέλος του 2014. Για παράδειγμα, άκουσα τον κ. Τσίπρα να λέει ότι το 2017 μειώθηκε η εξάρτηση των τραπεζών από τον ELA. Αληθές. Αλλά το 2014 ήταν μηδέν…»
Αναφορικά με το κοινωνικό μέρισμα και την επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι «αυτή η κυβέρνηση παίρνει 10 από τη μία τσέπη με μόνιμο τρόπο και δίνει 1 και μάλιστα εφάπαξ, στην άλλη τσέπη, ασκώντας δήθεν φιλολαϊκή πολιτική.
Να θυμίσω, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είχε δώσει μέρισμα στους μακροχρόνια ανέργους, κάτι που λησμόνησε και φέτος να κάνει η παρούσα κυβέρνηση. Μειώσαμε τους φορολογικούς συντελεστές, στον ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης, στον ΦΠΑ στην εστίαση, στις ασφαλιστικές εισφορές και την εισφορά αλληλεγγύης, αποδεικνύοντας ότι μπορούμε να βοηθήσουμε έτσι, όλη την κοινωνία.»
«Όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας επιζητεί τον ρεαλισμό. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις φαίνεται ότι, ο κ. Τσίπρας δοκιμάστηκε και ως μνημονιακός και ως αντιμνημονιακός και απέτυχε και με τα δύο ‘καπέλα’», κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας.

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube