Συνέντευξη στον “Real FM 97,8” και στον Ν. Χατζηνικολάου | 26.5.2016

Για ανεπιτυχή διαπραγμάτευση και πενιχρό αποτέλεσμα έκανε λόγο ο συντονιστής οικονομικών υποθέσεων της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του Eurogroup.

 

 

«Να συμφωνήσουμε ότι σε μια περίοδο οικονομικής παραλυσίας σαν αυτή που ζούμε, και μηδενικών προσδοκιών, όπως αυτή που βιώνουμε τους τελευταίους 15 μήνες, μία συμφωνία είναι καλύτερη από μία μη συμφωνία. Η κατάληξη όμως αυτής της διαπραγμάτευσης δεν ήταν επιτυχής και το αποτέλεσμά της είναι πενιχρό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Και πρόσθεσε: «Και μπορώ να δικαιολογηθώ. Τι δεδομένα έχουμε; Τα δεδομένα που έχουμε είναι ότι αυτή η καθυστέρηση της αξιολόγησης έφερε νέα μέτρα στους πολίτες, περισσότερα σε σχέση και μ’ αυτά που έλεγε το τρίτο μνημόνιο το καλοκαίρι του 2015. 1,5 δισ. πρόσθετα μέτρα, 9 δισ. ευρώ πρόσθετα μέτρα, ο τελικός λογαριασμός. Προσέθεσε νέες επώδυνες και ταπεινωτικές υποχρεώσεις στη χώρα, όπως είναι το ταμείο αποκρατικοποιήσεων, επέβαλε μόνιμα μνημόνια με τον “κόφτη” και φούσκωσε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα. Αυτά είναι δεδομένα. Τι έχουμε μπροστά μας; Να δούμε την απόφαση. Η αξιολόγηση θα κλείσει μετά την ψήφιση νέων προαπαιτούμενων τις επόμενες ημέρες. Πρέπει η κυβέρνηση να ψηφίσει κι άλλα προαπαιτούμενα. Η δόση θα εκταμιευτεί, μάλιστα σε δύο φάσεις, στους επόμενους μήνες. Το χρέος θα διευθετηθεί υπό όρους και προϋποθέσεις μελλοντικά. Ε, δεν θα το έλεγε κι αυτό επιτυχία».

Πηγή: Enikos.gr

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube