Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό “Real FM 97,8” και στο δημοσιογράφο Ν. Χατζηνικολάου

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ.

Στο θέμα της υπερφορολόγησης και του ζητήματος των δημοσίων εσόδων αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων και βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ μιλώντας στον Real FM 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Πρώτα απ’ όλα επειδή πρέπει να μαθαίνουμε από το παρελθόν και από τα λάθη τα οποία έχουμε κάνει, το 2010 που ξεκίνησε η εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών στην Ελλάδα έχει αποδειχθεί κυρίως από το πρώτο μνημόνιο και υπάρχουν ενδείξεις και στο τρίτο μνημόνιο, ότι η δημοσιονομική προσαρμογή που εδράζεται στην αύξηση των φόρων αποτυγχάνει και δημιουργεί δημοσιονομικά κενά. Αντιθέτως αυτή η προσαρμογή που στηρίζεται κυρίως στο σκέλος των δαπανών και απεδείχθη στο δεύτερο μνημόνιο, δυστυχώς μεταξύ άλλων όμως και με οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων που βεβαίως συνεχίζονται και σήμερα, αποδίδει καλύτερα», τόνισε χαρακτηριστικά οΧρήστος Σταϊκούρας.

Και πρόσθεσε: «Σήμερα συνεπώς έχουμε δύο δείκτες που είναι πρόδηλοι για την ανεπάρκεια και την αδυναμία επίτευξης των στόχων. Ο πρώτος δείκτης είναι η απόκλιση στα φορολογικά έσοδα. Φαίνεται, με βάση την εικόνα των τεσσάρων πρώτων μηνών του έτους, χωρίς να έχουν αρχίσει ακόμα οι μεγάλες επιβαρύνσεις να υπάρχει μία υστέρηση στα φορολογικά έσοδα. Και ο δεύτερος δείκτης ακόμα πιο σημαντικός που δείχνει ότι έχει εξαντληθεί πλήρως η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών που εν πολλοίς είχε εξαντληθεί και κατά το παρελθόν για να είμαστε ειλικρινείς, έχει αυξηθεί κατά 16 δισ. το τελευταίο ενάμιση έτος. Εχει φτάσει τα 87 δισ. ευρώ, περίπου ο μισός πλούτος της χώρας, το μισό ΑΕΠ».

Συνέχισε δε λέγοντας ο βουλευτής Φθιώτιδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Γι’ αυτό κι εμείς πιστεύουμε ότι η ορθή δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να είναι με σταδιακή μείωση της φορολόγησης, νοικοκυριών και επιχειρήσεων, άμεσες και έμμεσες. Ο,τι ξεκινήσαμε να κάνουμε το 2014 και ανετράπη μετά».

Πηγή: Real.gr

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube