Συνέντευξη του Υπουργού Οικονομικών στο Nextdeal.gr (video) | 20.1.2022

Η κυβέρνηση επιδιώκει να δώσει νέο ρόλο στην ασφαλιστική αγορά μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες , διαμήνυσε μέσω του Nextdeal o Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας στον Κωστή Σπύρου και στην κάμερα του Nextdeal, αναγνώρισε ότι υπήρξε  διαχρονικά έλλειμμα από την πολιτεία σε ότι αφορά την  πολιτική  βούληση  με στόχο της ριζικές αλλαγές. Ωστόσο χαρακτήρισε το ρόλο της ιδιωτικής ασφαλιστικής αγοράς πολύ πιο σημαντικό το επόμενο διάστημα και λόγω της αύξησης των φυσικών καταστροφών, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο φορολογικών κινήτρων, γνωστοποίησε ότι είναι αντικείμενο αξιολόγησης από την πολιτική ηγεσία και ότι είναι στους κυβερνητικούς στόχους απο το 2023 και μετά.

Στο οικονομικό πεδίο, ο κ. Σταϊκούρας χαρακτήρισε μείζον θέμα τις προσαρμογές στο Συμφώνο σταθερότητας, τονίζοντας ότι ζούμε παράλληλα δυο κρίσεις την υγειονομική και την  ενεργειακή κρίση που κρατάει περισσότερο-και είναι οξύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις .
Μίλησε για υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική που ασκείται από την κυβέρνηση και ξεκαθάρισε ότι όσο αυτή συνεχίζεται δεν υπάρχει πιθανότητα νέου μνημονίου. «Αποκλείω νέο μνημόνιο όσο η τωρινή κυβέρνηση συνεχίζει την συνετή και υπεύθυνή δημοσιονομική πολιτική » τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας στο Nextdeal.

Χρήστος Σταικούρας

Προανήγγειλε την σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας από το 2023, με μειώσεις φόρων και τόνισε την ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων και ενίσχυσης εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, ώστε να δημιουργηθούν πιο πολλές και καλές θέσεις απασχόλησης.
Όσο αναφορά την υγεία , διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα είναι δίπλα  στο Υπουργείο Υγείας σε ότι χρειαστεί κατά την περίοδο της κρίσης.
Έκανε επίσης ευρεία αναφορά στα μέτρα στήριξης που έχει ήδη υλοποιήσει η κυβέρνηση και αφορούν στη μεσαία τάξη και στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

 

Δείτε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη:   

 

 

nextdeal.gr

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube