Συνέντευξη Υπουργού Οικονομικών στα Παραπολιτικά 90,1 | 10.3.2022

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να ενισχύει νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες για όσο χρειαστεί», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών στη συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90,1 με τους δημοσιογράφους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη.

 

 

«Τα τελευταία 2,5 χρόνια η κυβέρνηση με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και των φόρων έχει αυξήσει τα εισοδήματα δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι οι πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού όπως το πλαφόν στο φυσικό αέριο κινούνται στην αντιμετώπιση του ζητήματος των κερδοσκοπικών αιτιών.

Παράλληλα ο υπουργός επισήμανε πως η κυβέρνηση υλοποιεί εθνικές πολιτικές, ενώ είπε πως χρειάζονται και ευρωπαϊκές πολιτικές για την εύρεση πόρων και δημοσιονομικού χώρου για την Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή σημείωσε πως το εθνικό πλαφόν δεν έχει νόημα καθώς οι πάροχοι αγοράζουν ακριβότερα από το εξωτερικό.

«Όπως ανέφερε και ο πρωθυπουργός στα μέτρα που ανακοίνωσε, τις επόμενες 10 ημέρες θα είμαστε έτοιμοι για νέες παρεμβάσεις για την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

Επιπρόσθετα, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να ενισχύει νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες για όσο χρειαστεί, ιδιαίτερα για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Ακόμη σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για μείωση του ΕΝΦΙΑ και στα λιπάσματα κατά 6%.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σταϊκούρας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο πληθωρισμός το επόμενο δίμηνο να φτάσει ακόμα και το 8%, ενώ είπε πως τα ταμειακά διαθέσιμα υπερβαίνουν τα 41 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στη συνέχεια ανέφερε πώς τέλη Μαρτίου θα αποπληρωθούν και τα 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού, τοποθετήθηκε λέγοντας πως πρέπει να είναι γενναία και ρεαλιστική.

Τέλος ανέφερε πως υπάρχει δυσλειτουργία στην αγορά φυσικού αερίου αναζητάμε κοινή ευρωπαϊκή παρέμβαση.

 

parapolitika.gr

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube