Συνέντευξη Υπουργού Οικονομικών στα στα Παραπολιτικά 90,1 με τον Παναγιώτη Τζένο | 24.11.2022

Ο Παναγιώτης Τζένος μίλησε στην εκπομπή του στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

 

 

«Οι τράπεζες έπρεπε να τρέξουν πιο γρήγορα τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης των οφειλών,  δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret με τον Παναγιώτη Τζένο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς.

Ο ίδιος ανέφερε πως η κυβέρνησησυνεχίζει να πιέζει τα πιστωτικά ιδρύματα ώστε να τρέξει καλύτερα ο εξωδικαστικός μηχανισμός, ενώ ερωτηθείς για το θα υπάρξει ρύθμιση στήριξης των δανειοληπτώνέκανε λόγο για δημοσιονομικό κόστος λέγοντας πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος.

Παράλληλα, τόνισε πως το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, γνωστοποιώντας πως η κυβέρνηση έχει αποφασίσει τρίτη αύξηση του κατώτατου μισθού.

«Έχουμε το δυνητικό κίνδυνο αύξησης του ιδιωτικού χρέους από την αύξηση των επιτοκίων και του πληθωρισμού. Η κυβέρνηση έχει διοχετεύσει πόρους στην οικονομία για να ενισχύσει το διαθέσιμο εισόδημα του πολίτη ώστε να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις τους. Το επόμενο διάστημα εντατικοποιούνται οι συζητήσεις με τράπεζες και διαχειριστές δανείων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

parapolitika.gr

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube