Συνέντευξη Υπουργού Οικονομικών στο euractiv.gr (video) | 23.9.2021

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Χρήστος Σταϊκούρας σε αποκλειστική του συνέντευξη στο euractiv.gr.

 

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε σε μια σειρά από μέτρα της κυβέρνησης, με αιχμή την φορολογική της πολιτική τα οποία όπως είπε έχουν ήδη θετική επίδραση στο «πορτοφόλι» των πολιτών.

Σχετικά με το θέμα των ημερών, το μέλλον δηλαδή των μικρών επιχειρήσεων, ο ΥΠΟΙΚ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «αν η κυβέρνηση δεν ήθελε να βοηθήσει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις τότε δεν θα έπαιρνε μια σειρά από μέτρα, όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή».

Χαρακτήρισε το ελληνικό χρέος βιώσιμο για μια σειρά από λόγους και επεσήμανε ότι οι υψηλοί βαθμοί ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας θα βελτιώνουν σταθερά τη βιωσιμότητά του.

Σε σχέση με τη συζήτηση που έχει ανοίξει στην Ευρώπη για τη δημοσιονομική πολιτική των επόμενων χρόνων τόνισε ότι η θέση της ελληνικής πλευράς είναι δεδομένη. «Θα χρειαστεί δημοσιονομική σταθερότητα, αλλά κάθε φορά θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη τον οικονομικό κύκλο, τις συνθήκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε οικονομίας, καθώς και την ανάγκη να γίνονται επενδύσεις και δημόσιου χαρακτήρα, σε τομείς όπως είναι η ψηφιακή μετάβαση και η κλιματική αλλαγή.»

 

euractiv.gr

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube