Συνέντευξη Υπουργού Οικονομικών στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 | 31.5.2022

Όσοι λένε «δώσε κι άλλα», ουσιαστικά ζητούν να αυξηθεί το έλλειμμα της χώρας, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τον Νίκο Ανδρίτσο.

 

Χρειάζεται να είμαστε κοντά στην κοινωνία, αυτό όμως θέλει προσοχή και ρεαλισμό, τόνισε ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βελτιώσει με μόνιμα μέτρα το εισόδημα του πολίτη, έχοντας στο νου και το παρόν αλλά και το μέλλον της οικονομίας.

Ο υπουργός Οικονομικών, ανέφερε ακόμη ότι δεν θα αναφερθεί σε κανένα μελλοντικό μέτρο πριν εξασφαλιστεί ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος και πριν υπάρξει συνεννόηση με τον πρωθυπουργό.

Εμφανίστηκε πάντως αισιόδοξος ότι ο δημοσιονομικός χώρος θα βρεθεί, γιατί αυτό δείχνει η εκτέλεση του προϋπολογισμού. Σχετικά με τον τρόπο που θα επιστραφεί στην κοινωνία, τόνισε ότι θα γίνει με δίκαιο τρόπο και αποτελεί συλλογική απόφαση.

Ο κ. Σταϊκούρας εξήγησε ότι δόθηκαν 110 εκατ. ευρώ ως επιδότηση στα καύσιμα, ταυτόχρονα όμως οι πολίτες έλαβαν 370 εκατ. ευρώ μέσω του νέου μειωμένου ΕΝΦΙΑ. Τόνισε χαρακτηριστικά: «αντί να δίνεις επιδόματα, παίρνεις λιγότερους φόρους».

Επιλογή της κυβέρνησης, είναι σύμφωνα με τον υπουργό, να τονώσει με μόνιμο τρόπο το διαθέσιμο εισόδημα του πολίτη με τη μείωση των φόρων, την αύξηση του κατωτάτου μισθού.

 

skai.gr

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube