Συνέντευξη Υπουργού Οικονομικών στο Thema Radio 104,6 | 24.4.2021

Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, από Μεγάλη Πέμπτη οι πληρωμές – «Βοηθάμε την κοινωνία να σταθεί στα πόδια της» τονίζει ο υπουργός Οικονομικών

 

 

«Δημιουργήσαμε δημοσιονομικό χώρο και αποθέματα, για να μπορέσουμε να παρέχουμε τις ελαφρύνσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός» εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

Αναφερόμενος στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ τόνισε πως «είναι η δεύτερη αναβάθμιση εν μέσω υγειονομικής κρίσης. Ευτυχώς παραμένουμε στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, παρά τις προσπάθειες κάποιων να μας βγάλουν από αυτή».

«Η ελληνική πολιτεία έχει καταφέρει από το 2012 και μετά να έχει πολύ χαμηλές ετήσιες χρηματοδοτικές ανάγκες. Το ελληνικό χρέος έχει “θετικό προφίλ”» εξήγησε επίσης, αναφερόμενος στα οφέλη από την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και τις προοπτικές του ελληνικού χρέους.

«Εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης» τόνισε σε άλλο σημείο, «η οικονομία υπολειτουργεί. Το χρέος είναι βιώσιμο, αλλά δεν μπορούμε να πάμε σε οικονομικό εκτροχιασμό. Η πολιτεία οφείλει να βοηθάει όσους πλήττονται, αλλά αυτό σημαίνει μεγαλύτερο έλλειμμα και περισσότερες δαπάνες. Βοηθάμε την κοινωνία να σταθεί στα πόδια της».

«Από το 2022 και μετά η δημοσιονομική σταθεροποίηση, χωρίς μέτρα λιτότητας» ξεκαθάρισε ακόμη, αναφερόμενος στην ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας μας.

Ταυτόχρονα, όμως, χαρακτήρισε «ωρολογιακή βόμβα» στα θεμέλια της ελληνικής οικονομίας το ιδιωτικό χρέος, που αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια και δεν κατάφερε να το αντιμετωπίσει καμία κυβέρνηση, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Μόνο το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» έχει πετύχει, εκτίμησε ο κ. Σταϊκούρας, υποστηρίζοντας ότι κάθε άλλη προσπάθεια προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως και ο νόμος Κατσέλη, απέτυχε.

Τη Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7, από Μεγάλη Πέμπτη ξεκινούν οι πληρωμές, ενημέρωσε ακόμη ο κ. Σταϊκούρας.

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube