Συνέντευξη Υπουργού Οικονομικών στον Real Fm | 25.9.2021

Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε σήμερα Σάββατο δηλώνει ότι δεν ξεπουλιέται η ΔΕΗ με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για περισσότερες φοροελαφρύνσεις στο μέλλον.

 

Στόχος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στη ΔΕΗ, είναι να αντληθούν 5 δισ. μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στον Real FM, επισημαίνοντας ότι τα χρήματα θα αξιοποιηθούν για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και εξαγορά παραγωγικών μονάδων πράσινης ενέργειας στα Βαλκάνια. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με την άντληση κεφαλαίων από την αγορά, θα υπάρξουν χαμηλότερες τιμές ρεύματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις χωρίς να επιβαρυνθεί το Κράτος.

«Η ΔΕΗ δεν πουλά το 17%, αλλά επιλέγει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με προορισμό των χρημάτων όχι στην μειωση χρέους αλλά στη βελτίωση της επόμενης μέρας της ΔΕΗ και των καταναλωτών», είπε και προσέθεσε ότι «δεν παραχωρείται management και δεν πρόκειται για ξεπούλημα. Αν ήθελε κάποιος να ξεπουλήσει δεν θα πήγαινε με την σημερινή αξία της μετοχής, που είναι πολλαπλάσια από αυτή που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Σταϊκούρας διαβεβαίωσε ότι το δημόσιο θα παραμείνει βασικός ρυθμιστής στη λήψη στρατηγικών αποφάσεων.

ertnews.gr

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube