Συνέντευξη Υπουργού Οικονομικών στον Real Fm 97,8 | 23.6.2022

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Real Fm με τους δημοσιογράφους Αλέξανδρο Κόντη και Αμαλία Κάτζου παραχώρησε ο Υπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο Υπουργός τόνισε πως η εικόνα της οικονομίας είναι καλή, αναφέροντας:

Στο πρώτο τρίμηνο η ανάπτυξη ήταν στο 7%. Η κατανάλωση και οι επενδύσεις αυξημένες. Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε δύο φορές. Οι φόροι μειώνονται. Η ανεργία υποχωρεί.

Βέβαια η κρίση που διανύουμε έρχεται να θολώσει αυτή την εικόνα, επιβαρύνοντας σημαντικά το διαθέσιμο εισόδημα του πολίτη, γι’ αυτό η Κυβέρνηση έρχεται να στηρίξει την κοινωνία με μέτρα, ύψους 8,5 δις. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους, ποσό πολύ υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Έχουμε «κουρέψει» γενναία την επιστρεπτέα προκαταβολή. Δανειστήκαμε 8,3 δισ. για να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις κατά την πανδημία. Περίπου 6 δισ. έχουν ήδη κουρευτεί. Διατηρούμε τον μειωμένο ΦΠΑ σε συγκεκριμένους τομείς. Καταργήσαμε την εισφορά αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα. Μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 370 εκατ. ευρώ.

Με υπεύθυνη και συνετή πολιτική, καταφέρνουμε να ισορροπούμε μεταξύ των προεκλογικών μας δεσμεύσεων και των επιπτώσεων της κρίσης, εντός του υφιστάμενου δημοσιονομικού πλαισίου.

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube