Συνέντευξη Υπουργού ΥΜΕ στα Παραπολιτικά 90,1 | 26.9.2023

Για την αποκατάσταση του σιδηρόδρομου μετά την κακοκαιρία Daniel, η οποία – όπως είπε – θα πάρει μήνες μίλησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας.

Στα προβλήματα και τις ζημιές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel στο κομμάτι συγκοινωνιών αναφέρθηκε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι μετά την κακοκαιρία υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην σιδηροδρομική γραμμή, ιδιαίτερα στη σηματοδότηση και την τηλεδιοίκηση.

Πιο συγκεκριμένα είπε πως η αποκατάσταση του σιδηρόδρομου θα πάρει μήνες ίσως και χρόνο και το κόστος ανέρχεται στα 187 εκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον ανέφερε πως είναι μειωμένη η κυκλοφορία σε ότι αφορά το οδικό δίκτυο.

Αναφερόμενος στη Θεσσαλία, ο υπουργός τόνισε πως πρέπει να γίνει αποκατάσταση των ζημιών στις πληγείσες περιοχές αλλά και να υλοποιηθούν νέα έργα ώστε να μετριαστούν μελλοντικοί κίνδυνοι.

Παράλληλα δήλωσε πως μετά τον «Ιανό» έγιναν έργα κάποια με ευθύνη της περιφέρειας.

Στη συνέχεια ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε πως μέχρι το τέλος θα υπάρχει μητρώο γεφυρών ενώ σημείωσε πως έχουν δοθεί οι πρώτες αποζημιώσεις οικοσκευών.

Τέλος, ερωτηθείς εάν ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη διερωτήθηκε «με τις θέσεις με τι πολιτική;».

parapolitika.gr

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube