Ο Υπουργός Οικονομικών στο Star fm Κ.Ε. με την Όλγα Λαθύρη (video) | 5.3.2021

Υψηλό το κόστος και από το νέο 15ήμερο λουκέτο στην αγορά, που θα αγγίξει το 1,2 δις, αλλά η οικονομία αντέχει να καλύψει ένα σημαντικό ποσοστό των απωλειών αυτών, διαβεβαιώνει ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μέσα από τον star fm.

 

 

Ο κ. Σταϊκούρας προανήγγειλε τριπλή ασπίδα προστασίας για τις επιχειρήσειςτην κάλυψη πάγιων δαπανών 500 εκατ. Ευρώ εντός του Μαρτίου, παράλληλα με την Επιστρεπτέα 7 και με το «Γέφυρα 2.

Παρότι, τα ταμειακά διαθέσιμα δεν είναι απεριόριστα, έχουν συρρικνωθεί, η δημοσιονομική προσαρμογή θα γίνει μέσω της Ανάπτυξης, από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και όχι με νέα μέτρα λιτότητας.

Η σωστή διαχείριση, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα που έχει πλέον η Ελλάδα να δανείζεται από τις αγορές, αλλά και το πλαίσιο δημοσιονομικής χαλάρωσης που έχει αποφασιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αποτελούν δικλείδες ασφαλείας για την ελληνική οικονομία σύμφωνα με τον Χρήστος Σταικούρα. 

Η συνετή δημοσιονομική πολιτική και η ανάκτηση της αξιοπιστίας αντισταθμίζουν τους βαθμούς δυσκολίας για επιτυχείς εξόδους στις αγορές.

Για τον υπουργό Οικονομικών, επιπλέον μαξιλάρι για τους δημοσιονομικούς κραδασμούς αποτελεί η προοπτική που διαφαίνεται για το τέλος της κρίσης από την πανδημία, με την ταχύτερη εξέλιξη του  εμβολιασμού.

tvstar.gr

 

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube