Απελευθερώνονται οι χώροι του εργοταξίου στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης | 29.1.2024

Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 2024

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Απελευθερώνονται οι χώροι του εργοταξίου στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης – Παραδίδονται πλήρως στην κυκλοφορία οι οδοί Εγνατία και Βενιζέλου

 

Τις εργασίες της οριστικής αποκατάστασης και απόδοσης στην πόλη, των χώρων που καταλάμβανε το εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης στο σταθμό Βενιζέλου επιθεώρησαν, σήμερα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, και ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος.

Τα τμήματα του οδοστρώματος, στις οδούς Εγνατία και Βενιζέλου, τα οποία απελευθερώνονται θα δοθούν στην κυκλοφορία σήμερα το απόγευμα.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε:

«Είναι γεγονός ότι η υλοποίηση ενός εμβληματικού έργου, για την πόλη της Θεσσαλονίκης, του Μετρό, επέφερε επί μακρόν και ταλαιπωρία και καχυποψία.

Καχυποψία στην κοινωνία και ταλαιπωρία στους πολίτες, γιατί πολλές φορές τα έργα συνοδεύονται από αποκλεισμούς δρόμων, οι οποίοι πρέπει να γίνουν για να υλοποιηθούν.

Σήμερα, με ρεαλιστική αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση μπορούμε να πούμε ότι ολοκληρώνεται αυτή η πολύχρονη ταλαιπωρία των πολιτών, υλοποιείται και παραδίδεται στους πολίτες ένα έργο.

Απελευθερώνονται δρόμοι και επιστρέφουν στους πολίτες και μάλιστα, όπως πληροφορήθηκα, ο συγκεκριμένος δρόμος μετά από δεκαεπτά έτη ταλαιπωρίας και αναμονής. Συνεπώς, μαζί με τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος έχει ανεβάσει σημαντικά ταχύτητες δεσμευόμαστε, όπως άλλωστε έχει πει και εργάζεται αόκνως, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, ότι το Νοέμβριο του 2024 θα λειτουργήσει το Μετρό της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, εργαζόμαστε για την επέκτασή του προς την Καλαμαριά τους αμέσως επόμενους μήνες, αλλά  και για την ακόμη μεγαλύτερη επέκτασή του με σχεδιασμό και μελέτες προς την βορειοδυτική Θεσσαλονίκη. Νομίζω ότι με σκληρή δουλειά, με σχέδιο και μεθοδικότητα, καλύπτουμε κενά για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Το Μετρό θα λειτουργήσει το Νοέμβριο του 2024».

 

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος, δήλωσε:

«Ανοίγουμε δύο δρόμους, οι οποίοι για δεκαεπτά χρόνια ήταν κλειστοί. Νομίζω ότι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί σηματοδοτεί την αρχή του τέλους του έργου.

Το έργο έχει φτάσει στην τελική του φάση. Τον Νοέμβριο το Μετρό θα είναι σε λειτουργία. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να καταλάβουμε επίσης, στη Θεσσαλονίκη ότι πρόκειται, με αυτή τη διάνοιξη που βλέπουμε αυτή τη στιγμή, να ζήσουμε τους προσεχείς μήνες μία πολύ μεγάλη αλλαγή στην Εγνατία και στην περιοχή της Βενιζέλου. Μία περιοχή που δοκιμάστηκε πολύ, θα πάρει τα “πάνω” της. Ουσιαστικά θα πραγματοποιηθεί ανάπλαση από τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος αντιλαμβάνεται τη δυναμική που δημιουργείται με την έλευση του Μετρό στην περιοχή.

Η λειτουργία του Μετρό αποτελεί μία πολύ σημαντική πολεοδομική παρέμβαση στην πόλη. Θα δούμε περιοχές που στο παρελθόν είχαν “πέσει” ή δοκιμάστηκαν, να αναζωογονούνται. Θα δούμε την κινητικότητα μέσα στην πόλη να ανεβαίνει.

Η Θεσσαλονίκη μπορεί να ετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα. Και η επόμενη ημέρα δεν είναι μόνο οι επεκτάσεις του Μετρό, όχι μόνο η επέκταση στην Καλαμαριά, στην οποία αναφέρθηκε ο κύριος Σταϊκούρας, ούτε οι άλλες που θα εξαγγείλουμε πολύ σύντομα προς την Σταυρούπολη και τον Εύοσμο, αλλά θα δούμε ότι το Μετρό αποτελεί ένα έργο του οποίου η πνοή θα αλλάξει πραγματικά την πόλη».

2024-01-29 ΔΤ – Χ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube