Αποφασιστικές λύσεις για την καθημερινότητα των πολιτών | 30.7.2023

Η πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο αναβαθμισμένο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών σηματοδοτεί, σε κορυφαίο επίπεδο, την ισχυρή πολιτική βούληση για απόλυτη υλοποίηση των στρατηγικών μας στόχων & προτεραιοτήτων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Στην κατεύθυνση αυτή εργαστήκαμε & το τελευταίο δεκαπενθήμερο.
🔹Σε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της Ελληνικό Μετρό στη Θεσσαλονίκη, αποφασίσαμε την επιτάχυνση της προόδου των μεγάλων έργων & την ενίσχυση των συγκοινωνιών της πόλης.
Το Μετρό Θεσσαλονίκης, που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του μέσα στο 2024, με 13 σταθμούς & 18 τρένα, μαζί με έναν αναβαθμισμένο ΟΑΣΘ θα αλλάξουν τον συγκοινωνιακό χάρτη της πόλης, βελτιώνοντας τις μετακινήσεις & δίνοντας ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα.
🔹Δεδομένων των συνθηκών που δημιούργησε η πυρκαγιά που ξέσπασε στη Ρόδο βρέθηκα στη νησί, όπου συναντήθηκα με όλα τα συναρμόδια μέρη για τη διευκόλυνση των επιβατών & την ομαλή λειτουργία του Αεροδρομίου.
🔹Με στόχο τη διατήρηση της ομαλής & οικονομικά προσιτής μετακίνησης των πολιτών ξεκίνησε η καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης ύψους €18,3 εκατ. στα υπεραστικά & αστικά ΚΤΕΛ.
🔹Επιθεώρησα τις εργασίες στα εργοτάξια 2 εμβληματικών οδικών έργων, του αυτοκινητόδρομου Ακτίου – Αμβρακίας & της Πατρών – Πύργου, που αλλάζουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Δυτικής Ελλάδας.
🔹Στην Πάτρα συναντήθηκα με τις Διοικήσεις των Αστικών ΚΤΕΛ Πάτρας & Αιγίου & του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας.
🔹Στο Αμαξοστάσιο του Βοτανικού της ΟΣΥ, κατά την πρωινή έξοδο των λεωφορείων, συνομίλησα με οδηγούς & εργαζόμενους για την κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών.
Στα Γραφεία της Διοίκησης της ΟΣΥ ενημερώθηκα για την κατάσταση του Οργανισμού & την αναδιάταξη του συγκοινωνιακού έργου.
🔹Πραγματοποίησα επίσης σειρά επαφών με Ευρωπαίους αξιωματούχους για την αναβάθμιση των αεροπορικών μεταφορών & την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων.

Με σκληρή καθημερινή δουλειά, με αποφασιστικότητα, μεθοδικότητα & σοβαρότητα, στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών κάνουμε πράξη το αίτημα των πολιτών για μία Ελλάδα με ασφαλείς μεταφορές & σύγχρονες υποδομές, προς όφελος των πολιτών & της εθνικής οικονομίας.

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube