Χαιρετισμός Υπουργού Οικονομικών στην εκδήλωση του CompeteGR (video) | 19.10.2021

Παρουσιάστηκε στο ΧΑΑ η 2η Ετήσια Έκθεση ΠΥΞΙΔΑ του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας, που αποτελεί ένα πολυ-συμμετοχικό μηχανισμό που συνδέει διαδραστικά και ανεξάρτητα όλον τον παραγωγικό και επιχειρηματικό ιστό της χώρας με μόνο στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας για την επίτευξη ουσιαστικής οικονομικής ανάπτυξης, ενίσχυσης της δημιουργικότητας και της κοινωνικής προόδου.
Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στο Χαιρετισμό του, επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση έχει καταρτίσει και υλοποιεί ένα ρεαλιστικά φιλόδοξο, σύγχρονο και εξωστρεφές εθνικό σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας.
Ήδη μέχρι σήμερα, 48 έργα με προϋπολογισμό 2,76 δις. τα οποία εδράζονται στους βασικούς πυλώνες του εθνικού σχεδίου έχουν ενταχθεί στο ταμείο.
Έργα για έρευνα και καινοτομία, για δημόσια υγεία, βελτίωση των υπηρεσιών του δημοσίου, αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, ενέργεια, καθώς και υποδομές και μεταφορές.
Τόνισε δε, ότι η υιοθέτηση των προτάσεων της ΠΥΞΙΔΑΣ θα αποτελέσει το εφαλτήριο για τη στροφή της οικονομίας προς ένα πιο ανταγωνιστικό, εξωστρεφές, καινοτόμο, ανθεκτικό, δίκαιο, πράσινο και ψηφιακό μοντέλο που θα οδηγήσει τη χώρα σε τροχιά ισχυρής, βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης.
Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα της εκδήλωσης εδώ:

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube