Δελτίο Τύπου σχετικά με το ζήτημα της απελευθέρωσης των ΤΑΧΙ

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ και Αναπλ. Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας-ΝΔ, σχετικά με το ζήτημα της απελευθέρωση τωνTAXI, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ανεξέλεγκτη απελευθέρωση των ΤΑΧΙ θα επιφέρει σημαντικά περιβαλλοντικά και κυκλοφοριακά προβλήματα, θα διαμορφώσει συνθήκες «συγκέντρωσης» της αγοράς και θα οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο τους αυτοκινητιστές, παλαιούς και νέους.

Σχετικές μελέτες του ΕΜΠ, του ΟΟΣΑ και της Διεθνούς Ένωσης Αστικών συγκοινωνιών επιβεβαιώνουν αυτές τις εκτιμήσεις.

Ως Αξιωματική Αντιπολίτευση στηρίζουμε την απελευθέρωση των ΤΑΧΙ, στη βάση όμως, συγκεκριμένων κανόνων. Με την επιβολή πληθυσμιακών κριτηριών όπως ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την ενσωμάτωση τοπικών κριτηρίων για τα περιφερειακά ΤΑΧΙ, με τη θεσμοθέτηση νέου κανονισμού λειτουργίας για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, με τη διαμόρφωση οικονομικών προϋποθέσεων για την αγοραπωλησία των αδειών.

Σε κάθε περίπτωση, οι διαρθρωτικές αλλαγές δεν μπορούν να προχωρήσουν με συνοπτικές διαδικασίες, με ισοπεδωτικές λογικές, με ερασιτεχνικούς αυταρχισμούς.

Αντί λοιπόν, η Κυβέρνηση να επιδίδεται σε στείρες πρακτικές και τεχνάσματα, ας συνειδητοποιήσει το μέγεθος της ευθύνης της, ιδίως μάλιστα τη στιγμή αυτή που κορυφώνεται η τουριστική περίοδος».

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube