Δελτίο Τύπου σχετικά με τα αποτελέσματα εκτέλεσης του Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης για την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2015

staikouras-708Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της Γενικής Κυβέρνησης για την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2015:

«Η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού σε επίπεδο Γενικής Κυβέρνησης, για το πρώτο δίμηνο του 2015, επιβεβαιώνει τις ανησυχίες της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αφού:

1ον. Το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώθηκε περίπου 70% χαμηλότερα από πέρυσι.

Και η όποια βελτίωση προκύπτει το μήνα Μάρτιο, είναι παροδική και οφείλεται στα αυξημένα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από δαπάνες που έγιναν το 2014, ύψους περίπου 700 εκατ. ευρώ, και από την μερική και διευρυνόμενη εσωτερική στάση πληρωμών που έχει κηρύξει το Κράτος, ύψους περίπου 1,5 δισ. ευρώ.

2ον. Οι Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης εμφανίζουν πρωτογενή ελλείμματα (-188 εκατ. ευρώ).

3ον. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 232 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω του τομέα της Υγείας.

Επιβεβαιώνεται έτσι, από τον πρώτο μήνα της νέας Κυβέρνησης, ότι η δημόσια οικονομία παρουσιάζει τριγμούς αποσταθεροποίησης.

Συνεπώς, απαιτείται η Κυβέρνηση να αφήσει στην άκρη τους αυτοσχεδιασμούς και τις παλινωδίες και να κινηθεί γρήγορα πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη.

Η συνέχιση της «δημιουργικής ασάφειας» μόνο ωφέλιμη δεν είναι για τη χώρα και τους πολίτες της».

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube