Δελτίο Τύπου σχετικά με την κατάθεση Ερώτησης για την πορεία αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κατέθεσε σήμερα την υπ’ αριθ. πρωτ. 2707/27.01.2016 Ερώτηση σχετικά με την πορεία αποκρατικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

Ερώτηση

προς το Υπουργείο Οικονομικών

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016

Θέμα: Αποκρατικοποίηση Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).

Παρακολουθούμε από καιρό, δημόσια, μια διαφορετική προσέγγιση, η οποία, πολλές φορές, αγγίζει τα όρια της ανοικτής σύγκρουσης, μεταξύ Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και ηγεσίας του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με την πορεία αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ.

Μια σημαντική αποκρατικοποίηση που αποτελούσε σταθερή πολιτική επιλογή των Κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και τη γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας ως πύλης εισόδου στην Ευρώπη.

Επειδή όμως η Κυβερνητική σύγχυση και αμφισημία, η οποία και συνεχίζεται, έχει σημαντικές πολιτικές, γεωπολιτικές και οικονομικές διαστάσεις και προεκτάσεις, 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

ο κ. Υπουργός:

Υπάρχουν ακόμη εμπόδια και θεσμικές παρεμβάσεις για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποκρατικοποίησης, με δεδομένο ότι έχει ήδη χαθεί, με Κυβερνητική ευθύνη, πολύτιμος χρόνος, με κόστος για την οικονομία, την κοινωνία και τη χώρα; Ποιό είναι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του διαγωνισμού;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Χρήστος Σταϊκούρας

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube